Sosyoloji

Bölümümüz Tarafından “Gençlik ve Bağımlılık” Başlıklı Konferans Düzenlendi

Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Kulübü tarafından, 15.12.2022 tarihinde “Gençlik ve Bağımlılık” başlıklı konferans düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray KARACA üstlenirken; Erzurum Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Arif ARAS, Erzurum Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Ramazan Ercan AYPİRİ, Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Tanju KARA, Yeşilay Danışmalık Merkezinden Hande Aslıhan KAYA, Atatürk Üniversitesi Genç Yeşilay Öğrenci Kulübünden Muhammed Emin AKSU konuşmacı olarak katılım sağladı. Etkinlik kapsamında öğrencilere “Temel Bağımlılık ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler”, Suç Boyutuyla Bağımlılık”, “Hukuki Açıdan Madde Bağımlılığı ve Rehabilitasyon Süreçleri”, “Bağımlılığa Yönelik Tedavi Yöntemleri” ve “Yeşilay’ın Gençlere Yönelik Faaliyetleri” konu başlıkları altında bilgilendirmeler yapıldı. Etkinlik, Erzurum Yeşilay Şubesinin düzenlendiği çekilişle ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.