Tekstil ve Moda Tasarımı

Sen Tasarla Biz Boyayalım

Proje Adı: Sen Tasarla Biz Boyayalım I”

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Ü. Zeynep KIRKINCIOĞLU

Proje Kodu: 613874A19982F

Proje Özeti: “Sen Tasarla Biz Boyayalım I” projesi ile üniversite öğrencilerinin okul motivasyonun arttırılması, bölümümüzün güzelleştirilmesi, mesleklerine yönelik öğrenme ve öğretme süreci ile kendilerine ve topluma katkı farkındalığının oluşturulması amaçlanmıştır.

Bilimsel ve akademik kaygı güdülmeden öğrenme-öğretme amaçlı yapılan tasarımlarda, boyama teknikleri, küçük/büyük yüzey çalışma, renklendirme, modelden model üretme, tasarımdan esinlenerek yeni tasarım oluşturma vb. çizim ve boyama teknikleri uygulanmıştır.

Seçilen tasarımların bölüm koridor/atölye duvarlarında veya kapılarında bilgisayar programları yardımı ile yansıtılarak uygunluk durumlarına bakılmıştır.

Karar verilen tasarımlar projeksiyon ile belirlenen duvar, dolap vb. yerlere yansıtılarak büyültülmüş, çizimleri yapılmış ve renklendirilerek boyanmıştır.

Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.