Tıbbi Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi

“ŞİFALI MI? ZEHİRLİ Mİ?” TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ

“ŞİFALI MI? ZEHİRLİ Mİ?” KONULU TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ İLE HALK ZEHİRLİ BİTKİLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ.

Atatürk Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi ve Eczacılık Fakültesi işbirliği ile hazırlanan “Şifalı mı? Zehirli mi?” projesi kapsamında 16 Temmuz 2021 saat 15.00’de üniversite kampüsünde açılan stand ile halk zehirli bitkiler konusunda bilgilendirildi.  Merkez Eğitim Komisyonunda görevli Arş. Gör. Dr. Hafize YUCA danışmanlığında yürütülen ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından desteklenen projede Eczacılık Fakültesi öğrencileri Beyzacan Ebrar Güven, Rumeysa Çetin, Ayşe Abacı, Furkan Kılınboz, Beyzanur Akyüz, Alperen Türk Akım, Fatih Pekdemir, Ayşenur Özçelik, Zehra Ayan, Berna Akgül ve Meryem Aktaş görev aldı. Bu proje Doğu Anadolu bölgesinde zehirlenme vakalarına sebep olan bitki ve mantarlar hakkında halkı bilgilendirmek ve olası ölümcül sonuçların önüne geçmek amacıyla yapılmıştır.

Bilgilendirme esnasında halka, bitki ve mantarlar hakkında hazırlanan broşürler dağıtıldı.