Tıbbi Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi

DOĞADAN SOFRAYA BİLİM

30 Eylül-01 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen “Doğadan Sofraya (Science from Nature to Your Table)”adlı Ufuk Avrupa MSCA projesi kapsamında merkezimizde görevli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zühal GÜVENALP ve Dr. Öğr. Üyesi Hafize YUCA tarafından “Bitkiden İlaca”, Doç. Dr. Hilal ÖZBEK tarafından “Kokunun Yolculuğu”, Doç. Dr. Esen SEZEN KARAOĞLAN tarafından “Doktor Arılar”, Dr. Öğr. Üyesi Handan G. SEVİNDİK tarafından “Kokuların Mikrop Savaşı” ve Dr. Arş. Gör. Bilge AYDIN tarafından “Doğanın Sihri” başlıklı etkinlikler yapıldı. Katılımcıların gözlerindeki merak, şaşkınlık, mutluluk ve memnuniyeti görmek paha biçilemez bir deneyimdi.