Genel Bilgi

Tarihçe: Yüksekokulumuz 01 Mart 2006 tarihinde kurulmuştur. Eğitim-Öğretim faaliyetlerine 2007-2008 yılında başlayan birimimiz bünyesinde Yabancı Diller ve Mütercim-Tercümanlık Bölümleri bulunmaktadır. Güncel olarak, dil eğitimine uygun olarak hazırlanmış modern sınıflarında Lisans ve Lisansüstü dokuz farklı İngilizce programın Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları, üç fakültemizde başlatılan Temel İngilizce Programı ve tüm programlardaki zorunlu yabancı dil (İngilizce) dersleri yürütülmektedir.  Akademik kadrosunda 3 Dr. Öğr. Üyesi, 8 Dr. Öğr. Gör, 1 Arş. Gör, 25 Öğr. Gör. (İngilizce), 1 Öğr. Gör. (Fransızca), 5 sözleşmeli yabancı uyruklu Öğr. Gör. (Arapça) ve 1 misafir Öğr. Gör. (İngilizce) yer almaktadır. İdari kadrosunda ise 1 Yüksekokul Sekreteri, 4 memur, 1 Teknisyen ve 1 Teknisyen Yrd.,  2 Hizmetli, 1 Bekçi, 3 Sürekli İşçi olmak üzere 13 personeli bulunmaktadır.