Adalet Meslek Yüksekokulu

Azami Süre Sonu İkinci Ek Sınav Sonuçları

20-24 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan Yüksekokulumuz Azami Süre Sonu İkinci Ek Sınav Sonuçları için tıklayınız...

Sınav sonuçlarının açıklandığı listede adı soyadı yer alan öğrencilerimizin ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ SONU SINAV UYGULAMA ESASLARI nın aşağıda yer alan maddeleri gereğince,  başarı durumlarını bahse konu hüküm çerçevesinde gözden geçirmeleri ve sınav hakkı olan öğrencilerimizin bir sonraki yapılacak olan azami süre sonu sınavlarına başvuruda bulunmak için web sayfamızdan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ SONU SINAV UYGULAMA ESASLARI

1- Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
2- Birinci fıkrada belirtilen azami süreler sonunda;
a)      Kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine,
Ders kaydı yapıp FF harf notu alarak başarısız oldukları veya Z harf notu alarak devamsızlıktan kaldıkları ya da ders kaydı yaptırmadıkları(1) bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. 
Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl,
Ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl/iki yıl; 
Bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır.
Bu sınavlar sonucunda başarısız ders sayısı 6 ve üzerinde olan öğrencilerin kayıtları ilgili birim yönetim kurulu kararı ile silinir.