Bilgisayar Mühendisliği

Öğrencilerimizin Önemli Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın finalinde Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri bir kez daha büyük bir başarıya imza attılar ve iki Türkiye derecesi elde ettiler.
Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz DAL danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan beş projenin dördü bu yarışmada final sergisine davet edilen 120 proje arasına girme başarısını göstermişti. Yarışmanın final aşaması sergisi ve proje değerlendirmeleri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Giresun ilinde, Çotanak Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. Final sergisine 9 ana alandan 120 projenin sahibi 228 öğrenci katıldı. Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve
Teşvik ödülü alan 36 proje belirlendi.
Final sonuçlarına göre Eğitim ana alanında RFID Temelli, Etkileşimli ve Eğitici Bir Oyun Ekosistemi projesiyle Ebru ASLAN ve Şeymanur BAŞGÖZE Türkiye birincisi ve Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik ana alanında Yapay Zekâ Destekli Sanal Okçuluk Eğitmeni projesiyle de İbrahim Hakkı RİZELİOĞLU ve Mine Nur KASIMOĞULLARI Türkiye üçüncüsü oldular.
Bu etkinliğin ödül töreni, Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ödülü alan proje sahiplerinin katılımıyla 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun ilinde yapılacak TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecektir.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Deniz DAL bu yarışmada öğrencilerinin 2019 yılından beri aralıksız olarak gösterdikleri başarının gurur verici olduğunu belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Deniz DAL, 2019 yılında bölge yarışmasında alınan iki birinciliğin, bir üçüncülüğün ve Türkiye finalinde alınan bir ikinciliğin; 2020 yılında bölge yarışmasında alınan üç birinciliğin, Türkiye finalinde alınan bir birinciliğin ve bir üçüncülüğün; 2021 yılında beş proje başvurusunun üçünün final sergisine davet edilmesinin; 2022 yılında beş proje başvurusunun dördünün final sergisine davet edilmesinin ve sonrasında gelen Türkiye birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü derecelerinin Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde verilen eğitimin kalitesini tescillediğine vurgu yaptı.