Bilgisayar Mühendisliği

Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2024 yılında 12.si düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bu yıl bir kez daha damgasını vurdu.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmaya 2024 yılında yapılan proje başvuruları alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yapılan ön değerlendirme sonucunda dokuz alanda toplam 90 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz DAL danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan 4 projenin 3’ü söz konusu 90 proje arasına girme başarısını gösterdi. Final yarışmasına davet edilen projelerin %3’ünün Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış olması gurur kaynağımız oldu.

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz DAL ve öğrencilerimiz Ali MOHAMMADALİZADEH, Yusuf YARDIMCI, Cengiz GÜNGÖR, Fatma ÇELİK ve Almira Yaren KARADENİZ’ü tebrik eder, Teknofest finallerinde başarılar dileriz.