Gazetecilik Bölümü

Tarihçe

Gazetecilik Bölümü 2003-2004 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Bölümün bölüm başkanlığını ilk olarak Osman Gündüz üstlenmiş; ardından sırasıyla Serpil Sürmeli ve Necla Mora bu görevi yürütmüştür. 2005 yılında bu göreve atanan Uğur Yavuz ise 2016 yılına kadar bölüm başkanlığı görevini sürdürmüş; 2016- 2019 yılları arasında Hüseyin Köse, 2019-2022 yılları arasında Hakan Temiztürk ve 2023 yılı itibariyle Besim Yıldırım bu görevi üstlenmiştir.

Bölüm ilk kurulduğunda öğretim kadrosu oldukça sınırlı iken ilerleyen yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan öğretim elemanlarının öğretim üyesi olmalarıyla kadro gelişmiş ve genişlemiştir.

İlk dönemlerinde birinci öğretimle ve yıllık ortalama 50 öğrenci alarak eğitime başlayan bölüme daha sonra ikinci öğretim programı eklenmiş ve kontenjanlar 200’e çıkarılmıştır. Böylece bölümün aktif öğrenci sayısı 2.500’ü aşmıştır. Bugüne kadar bölümden 3.000’i aşkın öğrenci mezun olmuştur.