Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterlik biriminde yaşanan görev değişimi sonrası, Daire Başkanlıkları ile bir istişare toplantısı yapıldı.
Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın 2018 yılında Genel Sekreterlik görevine atadığı Doç. Dr. Şendoğan Karagöz, 4 yıllık hizmetinin ardından görevini Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sadık Erdoğan’a devretti.
Genel Sekreter Yardımcılığı görevini 4 yıldır devam ettiren Dr. Öğr. Üyesi Sadık Erdoğan ise görevini Pasinler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yıldız’a teslim etti.
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Sözbilir ve Prof. Dr. Hüseyin Özer ile akademisyenler, daire başkanları ve genel sekreterlik personeli katıldı.
Üniversitemiz Yerleşkesinde bulunan yollarda, mevsim şartları sebebiyle oluşan deformasyonlara karşı gerekli bakım onarım çalışmaları, kurumumuz personelinin özverili çalışmaları ile hız kesmeden devam etmektedir.
Mevcut iyileştirme çalışmaları tamamlanmış olup, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı ekiplerimiz yakın takibini sürdürmektedir.
İçişleri Bakanlığı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilimizde görev yapan tüm özel güvenlik görevlilerine yönelik gerçekleştirilen, (KAAN) Genel Kolluk Özel Güvenlik İş Birliği Entegrasyon Projesi Eğitimi İl Emniyet Müdürü Levent TUNCER ve Atatürk Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan ATAN’ın katılımlarıyla, 11-12 Mart 2022 tarihlerinde Üniversitemiz 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kültürel ve bilimsel geleneği, yetiştirdiği on binlerce mezunu, donanımlı altyapısı, bünyesinde barındırdığı araştırma merkezleri ve alanında uzman binlerce akademisyeni ile dev bir bilim merkezi olan Atatürk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Araştırma Üniversitesi olarak seçildi.
26 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen törenle araştırma üniversitesi olarak belirlenen on üniversitenin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Erol Özvar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle Atatürk Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 10 devlet üniversitesi Araştırma Üniversitesi olmaya hak kazandı.
Başkent Ankara’da, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Yükseköğretim Kurulu Araştırma Üniversiteleri Toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, YÖK üyeleri, üniversite rektörleri ve çok sayıda davetli katıldı. Üniversitelerin mevcut akademik ve araştırma altyapıları, performansları ve hedefleri üzerinden "çıktı odaklı" yaklaşık yüz parametre üzerinden yapılan üç aşamalı değerlendirme sonucunda Atatürk Üniversitesi, yeni belirlenen 10 araştırma üniversitesinden biri oldu.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında, Türkiye’de eğitim veren toplam 131 devlet üniversitesi arasından 20 üniversite Araştırma Üniversitesi olarak belirlenmiş oldu.Atatürk Üniversitesinde Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında dezenfeksiyon çalışmaları Genel Sekreterliğimiz koordinesinde aralıksız devam ediyor.
Türkiye’de görülen ilk Koronavirüs vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından Atatürk Üniversitesi de bir eylem planı hazırlayarak uygulamaya başladı. Bu kapsamda; üniversite yerleşkelerindeki fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ile lojmanlar, otobüs durakları, güvenlik noktaları, kütüphaneler, okuma salonları, yemekhaneler, sosyal ve kültürel alanlar ile spor tesisleri, personel servisleri ve kampüs içi ulaşımda kullanılan öğrenci servislerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir.
Üniversitemiz ortak alanları Genel Sekreterliğimize bağlı Dezenfeksiyon Ekibi tarafından aşağıdaki takvim doğrultusunda dezenfekte çalışmasına tabi tutulmakta olup, diğer birimlerimizin ihtiyacı olan yer ve el dezenfektanları İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı vasıtasıyla düzenli olarak temin edilmekte ve gerekli çalışmalar birimlerimiz tarafından yapılmaktadır.
Covid-19 pandemi tedbirleri sebebiyle yaklaşık 1 buçuk yıldır online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen Atatürk Üniversitesi senato ve yönetim kurulu toplantısı, uzun bir aranın ardından ilk defa yüz yüze gerçekleştirildi.
Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen 2021-2022 akademik yılın ilk senato ve yönetim kurulu toplantısı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında düzenlendi.
Sosyal mesafeye uygun bir oturum düzeniyle gerçekleştirilen toplantılarda yeni akademik yıla yönelik plan ve projeler konuşulurken, yüz yüze eğitimin başlayacak olması sebebiyle de alınacak tedbirler masaya yatırıldı.
Senato üyelerinin çeşitli konulardaki fikir ve önerilerini dinleyen Rektör Çomaklı, uzun bir aradan sonra yeniden yüz yüze eğitimin başlamasının mutluluk verici olduğunu belirterek bu dönemde hem öğrencilere hem de üniversite personeline önemli görevler düştüğünü söyledi.
Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan ormanlık alanlarda muhtemel yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler titizlikle alınmaya devam ediyor.
Genel Sekreterliğimiz koordinesinde Çevre Düzenleme Birimi ekiplerimizin özverili çalışmaları ile yerleşkemiz ormanlık alanlarında yangın tehlikesine karşı gerekli budama ve temizlik faaliyetleri hız kesmeden sürdürülmektedir.
Ülke çapında birçok dış paydaşla görüşme yaparak iş birliklerine imza atan Atatürk Üniversitesi, iş verimini artırmak ve meydana gelebilecek sorunlara çözüm üretmek amacıyla iç paydaşlarıyla da görüş alışverişine devam ediyor.
Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi içinde her görev alanından temsilcilerin yer aldığı istişare ekibi, İç Paydaş Danışma Kurulu Toplantılarıyla bir araya geliyor.
Üniversite iç paydaşlarının fikir ve önerilerini daima önemseyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gerçekleştirdiği İç Paydaş Danışma Kurulu Toplantılarıyla bu tutumu ileriye yönelik geliştirme yoluna gidiyor.
Rektör Prof. Dr. Çomaklı başkanlığındaki kurum içi sorunların konuşulduğu kurul toplantısında, ilgili personelin görev alanlarıyla ilgili birebir tespit, öneri ve sorulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Akademik ve idari personel temsilcileriyle buluşan Rektör Çomaklı, üniversitenin çalışma alanlarıyla ilgili bilgi almakla birlikte, personelin de belli başlı sorunlarına çözüm buluyor.
Toplantıda tüm temsilcileri birer birer dinleyen Rektör Çomaklı, gündeme getirilen tüm sorunlara çözüm bulunmasına yönelik çalışmaların başlatılacağını belirterek fikir ve önerilerin de titizlikle incelendiğini söyledi.
Türkiye’nin en büyük yerleşkelerinden birine sahip olan Atatürk Üniversitesi’nde Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü ekipleri 7/24 çalışmalarını sürdürüyor.
İç ve dış mekân olmak üzere toplam 500 güvenlik kamerasının bulunduğu yerleşkede, Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü bünyesinde görevli 369 personel; fakülte, yüksekokul, araştırma hastanesi, lojmanlar bölgesi ve yerleşkenin tamamını oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı koruyor.
Bu kapsamda Ocak ayında Atatürk Üniversitesi eski araç işletme bölgesinde bulunan hangar binasının arka kısmında teşebbüs edilen hırsızlık olayına ve yine aynı ay içerisinde Ziraat Fakültesi dekanlık binası karşısında bulunan elektrik trafosuna yönelik teşebbüs edilen hırsızlık olayına müdahale ederek hırsızları suçüstü yakalayan ve şahısları kolluk kuvvetlerine teslim eden güvenlik personeline Genel Sekreterlik makamı adına Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan ATAN tarafından teşekkür belgesi verildi.
Genel Sekreterlik biriminde gerçekleşen törene ATAN’ın yanı sıra; Koruma ve Güvenlik Müdürü Kadir GÖKTAŞ ile teşekkür belgesi takdim edilen Ertuğrul ÇAKMAK, Hüseyin KARTAL, Nebi DAĞ, Abdulkadir KAŞIKÇI, Abdulkadir TUÇ, Mustafa NALBANTOĞLU ve Kenan KOP katıldı.