Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü

Tarihçe

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü 2495 sayılı Bazı Kurum, Kuruluş ve Kişilerin Korunması ile Özel Güvenlik Teşkilatı Kurulması Hakkındaki kanun gereğince Aralık 1995 tarihinde kurulmuş ve 1996 yılında faaliyetlerine başlamış olup, bu hizmetini, Haziran 2004 yılında çıkarılan 5188 sayılı kanun hükümlerine göre Cumartesi-Pazar, Bayram ve diğer tatil günleri de dâhil olmak üzere 24 saat aralıksız olarak vardiya sisteminde görevlerini sürdürmektedir.

Üniversitemizde kendi kadrosunda bulunan; 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Güvenlik Sorumlusu, 2 Güvenlik Şefi, 6 Güvenlik Amiri, 257 Güvenlik Görevlisi olmak üzere Toplam 267 Personel görev yapmaktadır. Bu personellerden 35 Güvenlik Görevlisi Hınıs, Pasinler, Horasan, Tortum, Oltu, Narman, İspir, Aşkale Meslek Yüksek Okulları ve Uygulamalı Bilimler ile Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesinde Güvenliği sağlamak amacıyla toplam 10 (On) noktada görev yapmaktadır.

Ayrıca Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nde 5 Güvenlik Amiri, 91 Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 96 Personel görev yapmaktadır.

Görev yapan personel resmi görev yapmakta olup, 5188 sayılı yasa ve uygulanmasına ilişkin yönetmelikleri ve Üniversitemizin Güvenlik Yönergesi çerçevesinde görevlerini yürütmektedir. Yıllık izinler genellikle Eğitim ve Öğretimin olmadığı yaz aylarında kullandırılmakta eğitim ve öğretim dönemi açıldığında ise tüm personel okulların tamamında görevlendirilmektedir. Motorize ekiplerimiz, yaya devriyelerimiz ve kameralarımızla gerekli güvenlik önlemleri alınarak güvenliği tehlikeye düşüren olaylara karşı anında müdahale edilerek gerekli durumlarda kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışma yapılmaktadır.

Kampüs geneli araç ve yaya trafiği denetlenerek trafik kurallarını ihlal eden araç sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak tutanak tutulmaktadır.