Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği programı ise 1982 yılında kurulmuş olup ilk öğrencilerini 1983 yılında almış, ilk mezunlarını 1987 yılında vermiştir. Daha sonra İlköğretim Matematik Öğretmenliği programı kurulmuştur. Atatürk Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği programı 1996 yılında kurulmuş olup ilk öğrencilerini 1998 yılında almış, ilk mezunlarını 2002 yılında vermiştir. Sonradan Matematik Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları Matematik Eğitimi Anabilim Dalı çatısında birleşmiştir. 2021 yılında İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programımız Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3 yıllık akredite edilmiştir.