Atatürk Üniversitesi, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünün web sayfasına hoş geldiniz.
Malzeme Mühendisliği Bölümü mezunları başta otomotiv, uzay-havacılık, savunma, enerji, sağlık, petrol-kimya, tekstil olmak üzere hemen tüm teknoloji tabanlı alanlarda çalışabilmektedirler.
Lisans öğrencilerimiz için temel hedefimiz, onlara uygulamalı deneyim içeren yüksek kaliteli bir mühendislik eğitimi vermektir. Genç ve dinamik bir kadroya sahibiz. Öğretim üyelerimizin her biri Bölümümüzü tercih edecek siz yetenekli öğrencilerimiz ile ilgilendiğiniz uzmanlık alanlarında çalışmaya ve projelerine sizleri katmaya hazır ve isteklidirler.
Bölümümüz; Malzeme ve Üretim Metalürjisi olmak üzere iki ana araştırma alanına sahiptir. Metaller, seramikler, polimerler ile birlikte, nanoteknoloji ve kompozit malzemeler alanlarında yoğun bir eğitim programına sahipiz. Başta ülkemiz olmak üzere evrensel dünyada, bu alanlardaki büyüyen ihtiyaca cevap verecek, nitelikli mühendisler yetiştirmek üzere alt yapısını oluşturmuştur. Geçtiğimiz 4 yıl içinde, 100’ün üzerinde mezun vermenin ve bu mezunların büyük kuruluşlarda edindiği deneyim ve yaptıkları çalışmaların gururunu yaşamaktayız. Öğrencilerimizi ve geleceklerini gerçekten önemsiyoruz.
Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimizin katılımına açık sayısız fırsat bulunmaktadır. Kültür, sanat, turizm, bilim, kariyer, girişimcilik, tarih, nanoteknoloji, spor, yurtdışı değişim programları vb. alanlarda 80’in üzerinde kulüp ve topluluk siz değerli öğrencilerimizin ilgisine açıktır ve ülkemizdeki üniversiteler içinde en aktiflerinden bazılarıdır.
Bölümümüzün eğitim süresi 4 yıldır ve eğitim dilimiz Türkçedir. Tüm Lisans öğrencilerimizin girişimcilik ve inovasyon alanlarında öğrenci etkinliklerine katılımı ve işbirliği yapmasına önem veriyoruz. Staj deneyimlerinde pratik bilgileri ve adlıkları teorik eğitimi güçlü bir şekilde hayata geçirecekleri katılımlı bir deneyimi destekliyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin gelecekte liderlik rollerini üstlenecek hale geleceklerine inanıyoruz.
Fakültemizde yer alan diğer mühendislik alanlarında yan dal, çift dal programlarına dâhil olmalarını ve mezuniyet sonrası lisansüstü programlarda eğitimlerini sürdürebilecekleri bir ortam vadediyoruz.
Halen öğrencilerimiz, mezunlarımız, aday öğrencilerimiz yâda ziyaretçilerimiz her türlü konuda bizimle iletişime geçebilir yâda bizi ziyaret edebilirsiniz.
Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne tekrar hoş geldiniz.
Prof. Dr. Derya TEKİN