Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

VİZYON

Türk dilinin uluslararası iletişimde yaygınlık kazanması için; Türkiye’nin, içinde bulunduğu bölgenin ve Üniversitemizin uluslararası ilişkilerine katkı sağlanacaktır. Merkez, Üniversitemiz bünyesindeki uluslararası öğrencilere ve ana dili Türkçe olanlara etkin dil kullanım becerisi kazandıracak bilgi ve birikimi bünyesinde bulundurma; bölgede yapılacak bilimsel ve sosyal faaliyetlerde ilgili kurum ve kuruluşları yönlendirme özelliklerine sahiptir.

MİSYON

Merkezimiz, uluslararası öğrencilerin ve Türk uyrukluların Türkçedeki becerilerini geliştirme, Türk dilini aktif kullanabilme yetisi kazandırma, geliştirme ve belgelendirme, söz konusu becerilerin kazandırılması konusunda araştırma ve uygulamaları destekleme görevini yüklenmiştir.