Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

PROJELER ORTAK NOKTAMIZ OLSUN ETKİNLİĞİ

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘’Projeler Ortak Noktamız Olsun’’ projesinde Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencilerinden  Gökay Bıçkıcı, Furkan Bayraktar, Mustafa Güven, Alper Tuna Demirbaş; bölüm mezunlarından Ömer Faruk Gürbüz ve Ahmet Erbil Yılmaz ve  ATA Teknokent (ATA TTO) yetkililerinden Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri Modül Sorumlusu Büşra Çomaklı ve Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri Modül Sorumlusu Adem Karakaş konuşmacı olarak katılmışlardır. Etkinlikte aşağıdaki hususlara değinildi:
Bilişimde her sahada asgari düzeyde de olsa teknik becerilere erişmiş olmak önemlidir. Fakat belirli bir saha uzmanlaşman gereklidir. Bunun için ise bireysel olarak kendini tanıma, piyasayı doğru takip edebilme ve sosyal ilişkileri geliştirmek önemlidir. Ayrıca yol gösterici bireylerin ve eğitici kanalların önemi büyüktür.
Bilişim sahasında ilerlerken eğlenmekten, yaratıcılığı geliştirecek aktivitelerden ve hayal gücünü besleyecek unsurlardan geri durmamak gerekir. Bu yönlerdeki gelişim takım çalışmalarında ve girişimcilik faaliyetlerinde, bilişimcilere katkılar sunacaktır.
Özgür yazılımlar önemli fırsatlardır. Bu yönde projeler geliştirilebilir ve proje takımlarına dahil olunabilir. Bu bağlamda; ayırt edici yeteneklere odaklanmak ve girişimci olmak önemlidir. Böylece fikri ve sınai hakların, telif haklarının elde edilmesi gerçekleştirilebilir.
Bilişimde, bilhassa siber güvenlikte  etik değerlere kıymet verilmelidir. Maddi kaygılarla, yalnızca finansal kazanımlar için bilişime yönelmek bu sahadaki gelişimi kısırlaştıracaktır.
ATA Teknokent, genç girişimciler için önemli imkanlar sunmaktadır. Bu bağlamda Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri, start-uplara verilen destekler değerlendirmeye değerdir. Ayrıca ATA Teknokentteki eğitimler de gençler için önemli seçeneklerdir.
Sürekli gelişim ve öğrenme bilişim projelerinde gerekli bir felsefedir. Özellikle serbest piyasanın rekabeti öne çıkardığı düşünüldüğünde bu mantalitenin gelişiminin önemi ortaya çıkmaktadır.
Gerçekleştirilen bu proje ile Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerinin piyasada aktif rol alan öğrencilerle, mezunlarla ve YBS bölümü için önemli bir paydaş olan ATA Teknokent ile projeler bağlamında irtibat kurulabilmesinin önü açılmıştır. Etkinlik sonunda katılımcılar hem memnuniyetlerini dile getirmişler hem de gelecek etkinliklere yönelik motivasyonlarını belirtmişlerdir.