Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Bölüm Başkanından Mesaj

Gerek bilgi teknolojileri gerekse işletme ve yönetim alanlarında geniş bilgi sahibi olan bireylerin yetişmesini amaçlayan Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümümüz, bu alanda akademik kariyer yapmış güçlü öğretim kadrosu ile yıllardır başarıyla eğitim vermektedir. Bölümümüz, bugüne kadar mezun ettiği yüzlerce öğrencisi ile hem özel hem de kamu kuruluşlarının bilişim profesyonelleri ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir misyon üstlenmiştir.

 

Yönetim Bilişim Sistemleri mezunlarından beklenen, pazarlama, satış, üretim, muhasebe, finans, insan kaynakları ve ar-ge gibi işletme fonksiyonlarına hakimiyetin yanısıra, yöneticilerin planlama, örgütleme, koordinasyon, kontrol ve karar verme gibi görevlerini icra ederken bilgi teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanabilmelerine destek verebilmeleridir. Bu nedenle, öğrencilerimiz öğretim süresi boyunca işletme ve yönetim formasyonu kazanırken, sistem analizi, veri tabanı yönetim sistemleri, karar destek sistemleri, kurumsal kaynak planlama, bilgisayar mimarisi, programlama dilleri, bilgisayar ağları, bilgisayar ve sistem güvenliği, grafik tasarım, internet programcılığı, yapay zekâ, veri yönetimi ve e-ticaret gibi alanlarda yoğun bir eğitim almaktadırlar.

 

Mezunlarımız, bilişim teknolojilerinin yoğun olarak kullanıldığı tüm organizasyonlarda bilişim teknolojisine dayalı ürün ve çözümlerin tasarlanmasında, örgütlerin dijital dönüşümünde, süreç tasarımında, örgüt içinden ve dışından veriyi işleyip yorumlamak suretiyle karar süreçlerinde çalıştıkları birimlere önemli katkılar sağlayacak bilgi birikimi ve donanıma sahip olacak şekilde yetiştirilmektedir.

 

Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişim beraberinde yeni uzmanlık alanları ve meslekler ortaya çıkarmıştır. Programcı, veri tabanı yöneticisi, ağ uzmanı, sistem analisti ve siber güvenlik uzmanı gibi bilinen meslek ya da uzmanlık alanları yanısıra, veri analisti, veri bilimcisi, veri mühendisi, beyaz şapkalı hacker, sanallaştırma ve bulut uzmanı, mobil uygulama geliştiricisi, tümleşik iletişim uzmanı, ERP analisti, kurumsal mimari uzmanı, iş analisti, sosyal medya uzmanı, yapay zekâ uzmanı gibi onlarca yeni uzmanlık ve meslek alanı doğmaktadır. Bölümümüzde aldıkları eğitime ilaveten bu yeni alanları özel ilgi konusu yapabilen ve kendini geliştirebilen öğrencilerimiz için geleceğin çok daha parlak olacağını söyleyebiliriz.

 

Bernard Shaw’ın dediği gibi “Eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir.” Öğrencilerimizden beklentimiz ise bu eğitim merdiveninin basamaklarını birer birer çıkarak bu meyvelerden mümkün olduğu kadar çok toplamalarıdır.

 

Tüm öğrencilerimize başarı ve mutlu bir gelecek dileklerimle,

                                                                        Prof.Dr.Üstün ÖZEN