Elektrik - Elektronik Mühendisliği

Müfredat Değişikliğiyle İlgili Önemli Duyuru

Değerli öğrencilerimiz üniversitemizde yapılan müfredat tekilleşme çalışmalarına uyum sürecinde bölümümüzde de müfredat değişikliğine gidilmiştir. Bu değişikliğin sizlerde bazı endişeler oluşturduğunu anlıyoruz ve hiçbir mağduriyet yaşamamanız için elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi istiyoruz. Aşağıda maddeler halinde oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi için alınan tedbirler ve yapılacaklar aktarılmıştır. Bu işleyişin sonucunda halen sizin için bir mağduriyet oluşturduğunu düşündüğünüz durumlar varsa öncelikli olarak danışmanınızla görüşmeniz gerekmektedir. Bu durumda da bir çözüm üretilemez ise bölüm sekreterliğine durumunuzu anlatan bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğiyle…

Prof. Dr. Bülent ÇAVUŞOĞLU

Bölüm Başkanı

(Kalın yazılan kısımlar 26.09.2022 tarihinde açıklama olarak eklenmiştir.)

  1. Tüm derslerinin tamamını alarak mezun durumuna gelen (veya mezuniyeti için sadece staj(lar)ı kalan) öğrencilerin intibaklarının geri alınması için danışmanları tarafından bölüm başkanlığına bilgi verilerek intibak işlemleri geri alınarak mezuniyet işlemleri başlatılabileceklerdir. Bu öğrencilerimizin Staj-1’i yapmaları mezuniyetleri için yeterli olacaktır. Staj-1 için aldıkları notlar her iki staj notuna işlenecektir.
  2. Sadece Staj-1’i yapan öğrencilerin intibak sonucunda 30 günlük stajları 40 günlük yeni staj dersine sayılacağından intibakı yapılmış öğrencilerin Staj-2’lerini yapmalarına gerek olmayacaktır.
  3. Güç Sistemleri Analizi dersi akademik dönemi 7 ve üzeri olan öğrenciler için online olarak bu dönem (bahar döneminin koduyla) açılacaktır.
  4. Yeni müfredatla akademik döneminizden önceki alt dönemlere yeni eklenen USD (Üniversite sosyal seçmeli) derslerini almak zorunda değilsiniz. Bu dersler için muafiyet işlemi danışmanlarınız tarafından bölüm başkanlığına bildirilerek yapılacaktır.
  5. Üniversite Sosyal Seçmeli dersi-1 (7. Dönem Girişimcilik vb.) ve Üniversite Sosyal Seçmeli-2 (8. Dönem) ders(ler)ini alıp not kartında USD-III ve USD-IV derslerine not işlenmemiş olarak gözüken öğrencilerin, önceden aldığı derslerin ÜSD-III ve USD-IV derslerine sayılması için bölüm sekreterliğine danışman onaylı dilekçe vermeleri gerekmektedir. Not kartında bu dersleri USD olarak işlenmiş görenlerin ders saydırma dilekçesi vermeleri gerekmemektedir.
  6. UME yapmayı düşünen ve 8. yarıyılında (dördüncü sınıf, ikinci dönem) dersi bulunup çıkarmak isteyen öğrenciler, UME’ye hak kazandıktan sonra bir dilekçe vererek bölüm sekreterliğine müracaat edebilirler.
  7. İntibak sonrası karteksinde aynı kategoride yer alan seçmeli derslerden (bölüm seçmeli vb.) birden fazla gözükenler için öğrencinin isteğini belirten dilekçesi doğrultusunda 1 (bir) tanesi karteksinden çıkarılabilecektir.
  8. Mezuniyetten sonra istediğiniz takdirde öğrenci işlerinden eğitim hayatı boyunca aldığınız tüm derslerin dökümünü (not kartı) alabileceksiniz.
  9. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini almadığı halde karteksinde not işlenmiş gözüken öğrencilerin de bu dersi almaları gerekmektedir (Öğrenci Bilgi Sistemi bu işlenmiş notları otomatik olarak geri alacaktır).
  10. Akademik dönemi 8. Yarıyıl olan ve geçen yıl UME yapan öğrencilerden müfredatlarının 7. yarıyılında El. Mak. Lab. görünen öğrenciler El. Mak. Lab’ı almayacaklardır. Gerekli muafiyet işlemleri danışmanları tarafından yapılacaktır. Diğer öğrenciler bu dersi alacaklardır.
  11. Müfredat değişikliğinden önce 40 AKTS barajına takılmıyorken, müfredat değişikliği sonrası 40AKTS barajına takıldıkları için ders alamayan öğrenciler danışman onaylı dilekçe ile bölüm sekreterliğine başvurarak 40AKTS’nin üzerinde ders almayı talep edebileceklerdir. Sadece müfredat değişikliği dolayısıyla dönemi değişen veya yeni eklenen dersler dolayısıyla ders alma sorunu yaşayan öğrenciler için sadece dönemi değişen ve yeni eklenen dersler ile sınırlı olmak kaydıyla bu dilekçeler değerlendirilecektir.
  12. Mühendislik Ekonomisi dersi müfredattan kaldırıldığından bu dersi almış olanların notları 7. Dönemdeki bölüm seçmeli dersi yerine sayılacaktır. Mühendislik Ekonomisinden geçen öğrencilerin 7. Dönem bölüm seçmeli ders almaları gerekmemektedir. Bu dersi almayan ve kalan öğrenciler ise Aydınlatma Tekniği ve Katıhal Elektroniği derslerinden birini Bölüm Seçmeli olarak seçeceklerdir.

Not: Bu düzenlemelerin bir kısmı 27.09.2022 Pazartesi itibariyle not kartınıza yansıyacaktır. Acele etmeden danışmanınızla iletişim halinde kalmanızı rica ediyoruz.