Ağız, Diş ve Çene Radyoloji

Tarihçe

Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı kuruluşunda, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 1976 yılında Cerrahi Kürsüsü”ne bağlı olarak, Oral Diagnoz ve Radyoloji Kürsüsü olarak faaliyet gösterdi. YÖK`ün kurulması ile beraber, 1982 yılında“Oral Diagnoz ve Radyoloji Bilim Dalı” adını aldı ve “Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı”na bağlandı. 20.11.1987 tarihinde “Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı” kuruldu. Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı 10.06.2010 tarihinde Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı adını aldı.Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı; gerek YÖK’ün lisans ve lisansüstü müfredatında, gerek Sağlık Bakanlığında,  hastaların fakülteye başvurularında ilk muayenelerinin yapıldığı, gerekli radyolojik ve laboratuvar tetkiklerinin uygulanıp teşhislerinin konulduğu ve sonucunda uygun tedavi planlaması yapılarak hastaların ilgili birimlere yönlendirildiği anabilim dalıdır. Kliniğimizde hastalarımıza en son teknoloji ve güler yüzle hizmet verilirken, diş hekimliği öğrencilerine de yüksek teknolojik standartlar ile doğru teşhis bilgisi, tedavi planlaması ve tedavi pratiği kazandırılmaktadır. Radyoloji kliniğimiz, tomografi ve ultrasonografi ünitesiyle ülkemizin önemli görüntüleme merkezleri arasında yer almaktadır.