Fars Dili ve Edebiyatı

Azerbaycan Kültür Merkezi ile İşbirliği

Fars Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Prof. Dr. Nimet YILDIRIM,  Nizami Gencevi’nin dünya mirasının araştırılması ve tanıtılması amacıyla Türkiye Azerbaycan büyükelçiliğibe bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi ile  Hamse’de yer alan tüm eserlerin tercüme edilmesi ve yayınlanması projesini imzalamak üzere Azerbaycan Kültür Müsteşarı Samir Abbasov ile görüştü. Projede yer almaktan gurur ve mutluluk duyan Prof. Dr. YILDIRIM memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

“Dünya edebiyatlarının doruklarında yer alan, Türk dünyamızın ve Azerbaycan’ın büyük bilge şairi Nizami Gencevi mirasının, “Hamse” adıyla bilinen eşsiz eserlerinin Güzel Türkçemiz’e kazandırılması için Azerbaycan Kültür Merkezi ile işbirliği yapmak benim için onur ve gurur verici bir çalışma olacaktır. Bu kapsamlı güzel ve tarihe iz bırakacak çalışmadaki son derece değerli katkılarından dolayı Azerbaycan Kültür Merkezi’ne, merkezin başkanı ve aynı zamanda Kültür Müsteşarı çok değerli Sayın Samir Abbasov Bey’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum…”

 Haberin detayları için bakınız:

https://azertag.az/xeber/nizami_gencevinin_xemsesi_turk_diline_akademik_seviyyede_tercume_olunacaq-3038454?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR33ntNkWN6t1LknaZ1STPUKjaKxnYOtzeCVaTjpwsiveFqMMg9KUaj1My4_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw&sfnsn=scwspwa