Güzel Sanatlar Fakültesi

2023-2024 Güz Dönemi Azami Öğrenim Süresi Sonu Sınavları

Azami öğrenim süreleri ile ilgili olarak 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 44 üncü maddesinin (c) fıkrasında 6569 sayılı Kanunla yapılan düzenlemenin 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz yarıyılından itibaren uygulanan ve azami süreleri sona erdiği (kayıt donduran öğrenciler hariç) için bahse konu madde kapsamında verilen haklardan yararlanacak öğrencilere yönelik yapılacak iş ve işlemler Atatürk Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 30 uncu maddesinde belirtilen ve Atatürk Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Azami Öğrenim Süresi Sonu Sınav Uygulama Esasları’nın

  1. Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
  2. Birinci fıkrada belirtilen azami süreler sonunda; a) Kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, ders kaydı yapıp FF harf notu alarak başarısız oldukları veya Z harf notu alarak devamsızlıktan kaldıkları ya da ders kaydı yaptırmadıkları (1) bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl/iki yıl; bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır. Bu sınavlar sonucunda başarısız ders sayısı 6 ve üzerinde olan öğrencilerin kayıtları ilgili birim yönetim kurulu kararı ile silinir. Söz konusu maddeleri gereği, 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı sonunda gerçekleştirilecek 1.ve 2. sınavların takvimi aşağıda yer almaktadır.
  3. Başvuruların 1. sınav için 18. Şubat 2024 tarihine kadar, 2. sınav için ise 25 Şubat’a kadar yapılması gerekmektedir.
  4. Başvurular öğrenciler tarafından https://obs.atauni.edu.tr/ sayfasından giriş yapıldıktan sonra “Öğrenim” ana menüsü altında bulunan “Öğrenim Talepleri” linkine tıklanıp açılan sayfada “Başvuru ve Talep Dilekçeleri” butonu ile gerçekleştirilecektir. Başvuru sonrası öğrencilerin danışman hocalarını onay vermeleri için bilgilendirmeleri gerekmektedir.
  5. Bu duyuru ilgili öğrenciler için tebliğ niteliğinde olup öğrencilere başka bir bilgilendirme yapılmayacaktır.
Azami Süre Sonu 1. Sınav Tarihi19-20-21-22 Şubat 2024
Azami Süre Sonu 2. Sınav Tarihi26-27-28-29 Şubat 2024