Güzel Sanatlar Fakültesi

SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE EĞİTİMİNİ ÇEŞİTLENDİRİYOR

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü eğitim sistemindeki derslerle birlikte, gerçekleştirmiş olduğu farklı atölye çalışmalarıyla da öğrencilerin eğitim yaşamlarını beslemeye devam ediyor.

Son olarak iki adet atölye çalışmasının yapıldığı bölümde öğrenciler ilkin 6-7 Mayıs tarihleri arasındaki “Epik Tiyatro, Yöntem ve Uygulama Alanları” başlıklı atölye çalışmasına katıldılar.

Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçısı Abdullah Arif Atalay’ın yürüttüğü olduğu atölye çalışmasında özellikle “epik tiyatro ve epik oyunculuk teknikleri” üzerine teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Bölümde gerçekleştirilen bir diğer atölye çalışması da 13-14 Mayıs tarihleri arasında Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçısı Oğuzhan Vartolioğlu’nun yürüttüğü “Tiyatroda Bir Keşif Aracı: Maske” başlıklı çalışma. Bu çalışmaya da yoğun ilgi ve katılım sağlayan öğrenciler kuklanın sahne sanatlarındaki yerini, işlevini, önemini ve çağdaş tiyatrodaki kullanım özelliklerini hem teorik hem de uygulamalı olarak görme imkanına sahip oldular.

Sahne Sanatları Bölümünün farklı isimlerle yürüttüğü atölye çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.