Atatürk Üniversitesi

Araştırma Üniversitesi

Yaz Okulu Hakkında

YAZ OKULUNDA DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

Bölümümüz öğrencilerinin Yaz okulunda diğer Üniversitelerden ders alması için yapması gereken işlemler;

1. https://birimler.atauni.edu.tr/ogrenci-isleri-daire-baskanligi/yaz-okulu/ sitesinde  yaz okulu ile ilgili duyurulardaki kurallar dikkatlice okunarak uygulanmalıdır.

2.  Bölüm kurulu kararı ile belirlenen aşağıdaki şartlardan en az birini taşıyan diğer üniversitelerden yaz okulunda ders alınabilir. 

            a. MÜDEK tarafından akredite edilmiş üniversiteler (https://www.mudek.org.tr/tr/akredit/akredite2024.shtm),

            b. Araştırma üniversitesi,

            c. Erzurum il sınırları içerisindeki üniversiteler.

3. Aşağıda belirtilen belgeler tamamlanarak ıslak imzalı olarak Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (ÖBS’ye) yüklenerek başvurunun başlatılması gerekmektedir. Başvuru/Talep Dilekçelerinin Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) Üzerinden Alınması Yardım Kılavuzu için tıklayınız.

a.  Yaz okulunda madde 2’yi sağlayan üniversitelerden alınacak eş değer derslere ait kredilerin bölümümüzdeki derslerin kredisine veya AKTS’nin bölümümüzdeki dersin AKTS’sine eşit veya daha yüksek olması gerekmektedir (Ders kodu, dersin kredi ve AKTS’leri öğrencilerin kendi Öğrenci Bilgi Sistemlerindeki değerler referans alınarak doldurulmalıdır).

b.    Alınacak derslerin her iki üniversitedeki ders içerikleri, ders kodu, AKTS ve kredi detayları açıkça belli olacak şekilde onaylı/karekodlu olarak başvuru dosyasında belgelendirilmelidir. 

c.     Yaz okulunda başvuru yaptığı her bir ders için iki üniversitenin de ilgili ders içerikleri sıralı olarak sunulmalıdır.

d.      Başvuru dilekçesi ve ders içerikleri tek bir PDF halinde sisteme yüklenmelidir.

     4. Başvuru sisteme yüklendikten sonra danışmana bilgi verilmelidir.

5. Öğrencilerin yaz okulunda diğer üniversitelerden almak istedikleri dersin/derslerin uygun olup olmadığına ait nihai kararı Fakülte Yönetim Kurulu verecektir.

6. Öğrenciler, Fakülte Yönetim Kurulu’nun sadece uygun gördüğü dersi/dersleri yaz okulunda diğer üniversitelerden alabilecektir.