Atatürk Üniversitesi

Araştırma Üniversitesi

Öneri ve Tez Yazım Kılavuzları

Lisansüstü öğrenciler için Tez Öneri Yazım Kılavuzu, Tez Yazım Kılavuzu ve Kabul ve Onay Tutanağı – Etik ve Bildirim Sayfası dosyalarına aşağıdan erişilebilir. Yine tez ve/veya tez önerisi yazımında kolaylık sağlaması amacıyla biçim ayarları yapılmış tez ve tez öneri şablonları hazırlanmıştır. Tez veya tez önerisi yazımına başlamadan önce kendinize uygun olan şablonu indirip ilgili dosya üzerinde dosyanın biçim özelliklerini bozmadan tez veya tez önerinizi yazınız.

Bütün kılavuz ve şablonlar ihtiyaç duyuldukça güncellenmektedir. Tez önerinizi veya tezinizi Enstitüye teslim etmeden önce güncel kılavuza göre hazırladığınızdan emin olmak için bu sayfayı mutlaka kontrol ediniz. Eğer kılavuzlarda dikkatinizi çeken hatalar tespit ederseniz lütfen kissporlari@atauni.edu.tr adresine hatanın olduğu kaynak, sayfa ve hata bilgisiyle birlikte bilgi veriniz.

Makale Şartı Hakkında

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Temel Alanları: Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri Temel Alanları olan programlardaki öğrenciler için üniversite adresli olarak, SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI (Q1, Q2, Q3, Q4), Scopus (Q1, Q2, Q3, Q4), ESCI veya ULAKBİM TR Dizin endekslerinde yer alan hakemli dergide yayımlanmış (ya daDOI-Dijital Object Identifier- numarası almış olması) tam araştırma makalesi veya derleme türü yayınlardan en az 5 (beş) puana sahip olmak gerekmektedir.

Tezin Projelendirilmesi Hakkında

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Uygulama Esasları Madde 22 (6) a) Öğrencinin 1. tez izleme komitesi toplantısına katılabilmesi için tez konusunun tez öğrencisi ya da danışmanın yürütücülüğünde kurumsal (BAP), ulusal (TÜBİTAK, SSB, TAGEM, TENMAK, TİTCK, TÜSEB, TUSAŞ ve Diğer Bakanlıklar) veya uluslararası (UFUK AVRUPA, ERASMUS+ [KA2, KA3 ve Jean Monnet], İkili ve Çoklu İş Birlikleri, Diğer Uluslararası Kamu Teşkilatları vb.) fon kuruluşlarına bilimsel bir araştırma projesi olarak sunulması ön şarttır. Bu şart sağlandıktan sonra öğrencinin tez çalışması, komite tarafından değerlendirmeye alınır. (6)b) Öğrencinin 2. tez izleme komitesi toplantısına katılabilmesi için tez konusunun tez öğrencisi ya da danışmanın yürütücülüğünde kurumsal (BAP), ulusal (TÜBİTAK, SSB, TAGEM, TENMAK, TİTCK, TÜSEB, TUSAŞ ve Diğer Bakanlıklar) veya uluslararası (UFUK AVRUPA, ERASMUS+ [KA2, KA3 ve Jean Monnet], İkili ve Çoklu İş Birlikleri, Diğer Uluslararası Kamu Teşkilatları vb.)fon kuruluşları tarafından bilimsel bir araştırma projesi olarak kabul edildiğini belgelemesi ön şarttır. Bu şart sağlandıktan sonra öğrencinin tez çalışması, komite tarafından değerlendirmeye alınır.