Makine Mühendisliği

Yatay Geçiş/ DGS İntibak/Muafiyet Duyuru

Yatay Geçiş, Dikey Geçiş vs. ile Bölümümüze Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine !!!
Yatay Geçiş, Dikey Geçiş vs. ile bölümümüze yerleşen öğrencilerin ders muafiyeti/intibakı için izlemesi gereken yol aşağıda belirtilmiştir.

1-        İlk olarak “Ek 1-Ders muafiyet başvuru dilekçesi” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı, ilgili dersin ya da derslerin içerikleri (Gelmiş olduğunuz ya da mezun olduğunuz üniversitedeki ders içerikleri), onaylı transkript dilekçeye eklenmeli ve dilekçeniz  muhakkak imzalanmış olmalıdır. (Dilekçenizin PDF formatında olması gerekmektedir, lütfen JPEG formatında göndermeyiniz. İmzasız dilekçeler de asla işleme alınmayacaktır. Bunların yanında saydırabileceğiniz dersler EK 3. Müfredat Makine Mühendisliği dosyasında, ders içerikleri, intibak ile ilgili yönetmelikler ve uygulama esasları RAR dosyasında mevcuttur. Ders içerikleri ile müfredat planındaki dersler için AKTS ve kredi  ya da dersin kodunda uyumsuzluk olabilir. Ders kodları ve AKTS (kredi) uyumsuzlukları için göz önüne alınması gereken (doğru) EK 3 Müfredat Makine Mühendisliği dosyasında yer alan değerlerdir.  )

2-        “Ek 2- Dersler Muafiyet Tablosu”  Ek 1’de olduğu gibi saydırılmak istenen derse karşı yazılmalıdır.  (Dosya EXCEL formatında doldurulmalı ve RAR dosyasına bu şekilde eklenmelidir. Unutmayınız!!! Almış olduğunuz dersleri birleştirerek saydırılmak istenen dersin eksik olan AKTS ve ders içeriğini tamamlayabilirsiniz. Ancak aynı dersi 2 farklı ders yerine saydıramazsınız.)

3-        Doldurulan evrakları RAR dosyası olarak muhmak@atauni.edu.tr  adresine mail olarak atınız. Bölüm sekreterliğine elden dilekçe vermenize gerek yoktur. Bütün işlemler mail yoluyla yapılacaktır. (Mailde konu başlığı olarak “Muafiyet ve İntibak İşlemleri” yazmayı unutmayınız. Rar dosyasını örnek verildiği gibi isimlendiriniz. Ercan_Dogan_050100329)

4-        Yapılan değerlendirmeler Fakülte Kurulu’nda onaylandıktan birkaç gün sonra danışmanınıza ve öğrenci işlerine bildirilmektedir. Muaf olduğunuz dersleri buralardan öğrenebilirsiniz. Unutmayınız!!! İntibak ve muafiyet başvuruları belli haftalarda yapılmaktadır. Bunun için ilgili yönetmelikleri ve uygulama esaslarını okuyunuz. Eğer başvuru ile ilgili bir problem yaşarsanız  muhmak@atauni.edu.tr  adresine durumu anlatan bir mail yazınız.