Mimarlık Bölümü

Erzurum Mekansal Belleği – Atölye Çalışması

AMAÇ: Atölyenin amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında, cumhuriyetin kurulmasında önemli etkisi olan Erzurum kentinde, cumhuriyetin mekânsal belleğinin cumhuriyetin ikinci yüzyılına nasıl aktarılabileceği sorusuna cevap aramaktır. Atölye ayrıca tasarım öğrencileri arası etkileşimlere, işbirliği ve akran öğrenmesine imkân tanıyıp, kısa süreli ve yoğun tartışma ve üretme ortamlarının oluşturulmasını sağlamaktadır. Ayrıca atölyenin Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversite Mimarlık Bölümleri arasında akademik işbirlikleri kurulması konusunda bir başlangıç olacağı düşünülmektedir.
KAPSAM: Atölye kapsamında, Erzurum kent merkezi ve önemli erişim aksları konu alanı olarak seçilmiştir.
YÖNTEM: Atölyeye katılacak olan öğrenciler, tüm sınıflardan katılımcıların yer almasına dikkat edilerek eşit düzeyde ve sayıda gruplara ayrılacak ve her grup için en az birer atölye yürütücü atanacaktır. Ana tema çerçevesinde yürütücü ve öğrenci grupları belirleyecekleri tasarım problemine çözüm üreteceklerdir. Çözüm önerileri ve sunumlar fotoğraf, video, eskiz, maket-model şeklinde olabileceği gibi sunum tekniği olarak herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir.
TARİH: 2-3 Kasım 2023
YER: Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Atölyeleri