Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Yaz Okulunda Diğer Üniversitelerden Ders Almak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkat Edeceği Hususlar

• Öğrenciler diğer üniversitelerden alacakları ders/derslere müracaat etmeden önce ilgili dersin ders içeriklerini alıp, fakültemizin ilgili bölüm başkanlıklarından izin almaları gerekmektedir.
  • Üniversiteye kayıtlı öğrenciler kayıtlı oldukları birim yönetim kurullarının uygun görmesi kaydıyla diğer üniversitelerde açılan Yaz Okullarına kayıt yaptırabilirler.
  • Alacakları derslerin fakültemizde veya üniversitemizde açılmamış olması gerekmektedir.
  • Diğer üniversitelerin lisans eğitimi veren Fakültelerinden ya da 4 yıllık yüksekokullardan yaz okulu için ders alınabilecektir.
  • İki yıllık ön lisans programlarından ve meslek yüksekokullarından yaz okulunda ders alınamaz.
  • Müfredatlarında bulunan ve diğer Üniversitelerden alacakları Zorunlu derslerin ders isimlerinin aynı, Kredisi/AKTS değerinin aynı ve içeriklerinin uyumlu olması gerekmektedir. Müfredatlarında bulunan ve diğer Üniversitelerden alacakları Zorunlu derslerin ders isimlerinin farklı olması durumunda (örneğin müfredatında Türk Dili dersi yerine alacağı dersin isminin Türk Dili I olması gibi) dersin Kredisi/AKTS değerinin aynı ve içeriklerinin uyumlu olması gerekmektedir.
  • Müfredatlarında bulunan ve diğer Üniversitelerden alacakları Seçmeli derslerin Ders isimlerinin aynı, Kredisi/AKTS değerlerinin aynı ve içeriklerinin uyumlu olması gerekmektedir.

MEZUN DURUMUNDA OLAN ÖĞRENCİLERİNmüfredatlarında bulunan seçmeli dersin Fakültemiz ve Üniversitemizde açılmaması durumunda diğer Üniversitelerden alacakları Seçmeli derslerin ders ismi faklı, Kredisi/AKTS değerinin aynı olması durumunda Bölüm Başkanlığının onayı ile diğer üniversitelerden ilgili ders alınabilir.