Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Danışma Kurulu Toplantısı

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Danışma Kurulu Toplantısı 19 Ekim 2023 Perşembe günü yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir. Bu şekilde Peyzaj Mimarlığı Bölümü Danışma Kurulu ilk toplantısını çevrimiçi olarak yapmış oldu. Danışma Kurulu Üyeleri bölüm başkanı tarafından takdim edildikten sonra sırasıyla görüşlerini belirtmişlerdir. Bu programa bölümümüzün kuruluşundan beri çeşitli kademelerde görev yapan Prof. Dr. Hasan Yılmaz, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Işık Sezen, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Arslan, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneğini temsilen Doç. Dr. Neslihan Demircan, Peyzaj Mimarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Atilla Tosun, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) adına Doç. Dr. Emre Çomaklı, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Araş. Gör. Merve Aydınlı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Arş. Gör. Recep ÖZMISIR, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Bakım Onarım Şube Müdürü Mehmet Tercan, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Yüksek Peyzaj Mimarı Başak Bezmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) milletvekili danışmanı Betül Aykun Dikmen, Erzurum İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden Mehmet Emin Daş, ABT Tasarım Uygulama ve Proje Yönetim Ltd. Şti.’den Ayşenur Bölükbaşı, Yusufeli Fidancılık’tan Kadir Yaşar, Fen Bilimleri Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı doktora öğrencileri Zahra Ghannadian ve Oğuz Gökçe, Almanya’da faaliyetlerini yürüten Özgür Köstereli ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Lisans Programı öğrencisi Kürşat Aydın katılım sağlamış ve görüşlerini belirtmişlerdir. Çevrimiçi programın Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faris Karahan, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Elif Akpınar Külekçi ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özgeriş tarafından düzenlenirken Arş. Gör. Ali Can Kuzulugil ve Arş. Gör. Cihad Bilge sekreterya hizmetlerini yürütmüşlerdir. Bir sonraki toplantının bu programa katılamayan diğer danışma kurulu üyelerinin de katılımıyla daha geniş bir çerçevede yapılması planlanmaktadır. Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Lisans Programı ve Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı Doktora ve Tezli Yüksek Lisans Programının kalitesinin artırılması; yerel yönetim, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında peyzaj mimarlarının istihdam edilebilirlik ve etkili yönetim sergilenmesi bağlamında görüş, eleştiri ve önerilerini dile getiren Danışma Kurulu Üyelerimize teşekkür ederiz.