Peyzaj Mimarlığı Bölümü

24. PEMKON Toplantısı

24. PEMKON Toplantısı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde çevrimiçi olarak 3 Kasım 2023 Cuma günü gerçekleştirildi.  PEMKON Dönem Başkanı Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA’nın Açılış ve Programın takdimi ile 23. PEMKON sonrasındaki gelişmeler konusunda bilgilendirmelerinden sonra TMMOB Peyzaj  Mimarları  Odası 15. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve IFLA Delegesi Prof. Dr. Şükran ŞAHİN’in Nairobi/Kenya’da 59.`su düzenlenen IFLA Dünya Kongresi izlenimleri ve ülkemizde Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan 60. IFLA Dünya Kongresi hazırlıkları; Prof. Dr. Hayriye EŞBAH TUNÇAY’ın III. Peyzaj Mimarlığı Eğitim-Öğretim Çalıştayı hazırlıkları hakkındaki bilgilendirme ve sunumları ile devam etti. Toplantının ikinci bölümünde (1) Bilirkişilik  temel ve alt uzmanlık alanlarının değerlendirilmesi, (2) Peyzaj mimarlığı eğitimi ile kamu ihtiyaçlarının tartışılması ve kamuda peyzaj mimarlığı mesleğinin etkinliğinin sağlanması, (3) Peyzaj Mimarlığı öğretmenlik alanı ile ilgili bölümlerimize formasyon dersinin seçmeli olarak eklenmesi konusunun değerlendirilmesi, (4) Meslek yüksekokulları peyzaj ve süs bitkileri programları eğitim-öğretim programlarında peyzaj tasarım derslerinin ağırlığı ve mezuniyet sonrası imza yetkisi talepleriyle ilgili durumun tartışılması ve (5) Lisansüstü eğitim-öğretimin iyileştirilmesi veya sorunların tartışılması şeklinde sürmüş ve söz alan bölüm başkanlarının öneri ve değerlendirmeleri ile sona ermiştir.