Rus Dili ve Edebiyatı

Dr. Öğr. Üyesi Hadi Bak, “Rus Dili Derslerinde Öğrencilerin İletişim Yeterliliği Oluşumu” Adlı Bilimsel ve Pratik Çevrimiçi Seminerine Katıldı

21 Mayıs, 2020  TAGANROG- ROSTOV BÖLGESİ- RUSYA FEDERASYONU 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hadi BAK, 21 Mayıs  2020 tarihinde Rusya’nın Taganrog şehrinde düzenlenen “Rus Dili Derslerinde Öğrencilerin İletişim Yeterliliklerinin Oluşumu” adlı Bilimsel seminere “Yabancı Dil Olarak Rusça Derslerde İletişim Odaklı Görevler” isimli sunumu ile katılmıştır. Seminer, davetli uzman olarak sunumunu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Hadi Bak’ın temsil ettiği Atatürk Üniversitesi, Rostov Bölgesi Genel ve Mesleki Eğitim Bakanlığı, A. P. Çehov  Taganrog Enstitüsü, Rostov Devlet Ekonomi Üniversitesi, Rusya Eğitim Akademisi  Eğitim Geliştirme  Stratejisi Enstitüsü, Kuzey-Kafkasya Federal Üniversitesi, L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiştir. Söz konusu etkinliğe ayrıca Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünden diğer öğretim üye ve elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Muhammed TAŞKESENLİGİL, Dr. Öğr. Üyesi Rahman ÖZDEMİR, Arş. Gör. Can KARAYEL, Arş. Gör. İbrahim Hakkı SOLMAZ, Arş. Gör. Ali AKYAR, Arş. Gör. Çiğdem DADAK ve Arş. Gör. Özlem ÜNSAL da katılım göstermişlerdir.

Davet edilen uzmanlar:

Gats Iren Yurievna – Pedagojik  Bilimler Doktoru, Moskova Devlet Bölge Üniversitesi- Rus Dili ve Edebiyatı Öğretim Yöntemleri Bölümü Profesörü.

Hadi Bak – Dr. Öğr. Üyesi , Atatürk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı (Türkiye)

Seminer organizatörleri:

  • Rostov bölgesi genel ve mesleki eğitim bakanlığı
  • Taganrog Enstitüsü adını A.P. Chekhov (şubesi) FSBEI HE «Rostov Devlet Ekonomi Üniversitesi (RINH)»
  • FSBSI «RAE Eğitim Kurumu Geliştirme Stratejisi»
  • FSAEI HE «Kuzey Kafkasya Federal Üniversitesi»
  • L. N. Gumilyov Avrasya Ulusal Üniversitesi (Kazakistan)
  • Atatürk Üniversitesi (Türkiye)