Rus Dili ve Edebiyatı

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünden Toplumsal Duyarlılık Projesi

Dr. Öğr. Üyesi Hadi BAK ve Araş. Gör. Dr. Özlem ÜNSAL hocalarımızın özverileri sayesinde Rus Dili ve Edebiyatı bölümü ve Bodrum Voyage Torba Oteli işbirliğiyle yabancı dil bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik bir toplumsal duyarlılık projesi yapıldı. Proje kapsamında Edebiyat Fakültesi konferans salonunda bir tanıtım toplantısı düzelendi. Bu toplantıya Rus Dili ve Alman Dili bölümlerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tanıtım toplantısında sunumu yapılan “Turizm Sektörü-Yabancı Diller Bölümü İşbirliği” adlı bu projenin amacı, Otel yetkililerin ilgili bölümlerde öğrenim görmekte olan öğrencilerle buluşmalarını sağlamaktır. Bu proje sayesinde; yabancı dilin büyük bir önem arz ettiği Turizm sektöründe iş istihdamı üniversitelerin yabancı dil bölümlerinden sağlanacaktır. Otel yetkilileri tarafından öğrencilere otellerin işleyişi, turizm sektöründeki yeri, meslekler ve mesleklere uygun kriterlere yönelik bilgiler verildi.