Rus Dili ve Edebiyatı

Uluslarası Çevrimiçi Santranç Turnuvası “ Öğren ve Kazan!”

Moskova Şehir Pedagoji Devlet Üniversitesi (Moskova, Rusya ) Atatürk Üniversitesi (Erzurum, Türkiye)

Katılım Kuralları
Turnuva, kadın ve erkek katılımcılar arasında çevrimiçi formatta gerçekleştirilecektir.Turnuvaya 18 yaş üstü satranç sporcuları katılabilir. Turnuvaya ön kayıt formunu dolduran satranç sporcuları katılabilecektir. Kayıt işlemini gerçekleştiren tüm katılımcılara MS Teams platformundaki yuvarlak masaya çevrimiçi olarak bağlanmak için bir bağlantı gönderilecektir. Turnuvada yarışacak olan katılımcılar yüksek disiplin bilincine sahip olup birbirlerine ve hakemlere karşı saygı göstererek belirtilen hükümlerin tüm gereklerini yerine getirmek ve adil spor kurallarına uymakla yükümlüdürler. Haksız bir mücadele şüphesi ve tespiti durumunda, turnuva organizatörü yarışmacıyı müsabakadan ihraç etme ve sonuçlarını iptal etme hakkına sahiptir. lichess.org çevrimiçi platformunda hileli oyunları otomatik olarak tespit edebilecek bir kontrol gerçekleştirilmekte ve bu durumun tespiti halinde çevimiçi platform herhangi bir uyarıda bulunmadan hile gerçekleştiren oyuncuya oyuna geri dönme hakkı tanımaksızın turnuvadan ihraç etme hakkına sahiptir. Organizatör ve lichess.org çevrimiçi servisinin kararı ile bu konuda yapılan itirazlar kabul edilmeyecektir. Rakibinin hileli bir mücadele gerçekleştirdiğine dair şüphesi oluşan katılımcı turnuvanın bitiminden maksimum 2 saat sonra Organizatöre müsabakanın tekrar kontrol edilmesi istemiyle başvuru yapma hakkına sahip olacaktır. Turnuva İsviçre sistemine göre 1 gün içinde gerçekleştirilecektir. Yarışmalarda 9 adet tur bulunmaktadır. Zaman kontrolü her bir yarışmacı için ilkinden başlayarak tüm parti için 10 dakika + hamle başına 5 saniyedir. İnternet bağlantısı kalitesinin sorumluluğu yarışmacıların kendilerine aittir. Teknik sorunlar nedeniyle yarışmaya devam edilememesi durumunda Organizatörün yarışmayı başka bir güne erteleme hakkı bulunmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Hadi BAK, Dr. Öğr. Üyesi Yuri GREBEŞİKOV

+9 0544 447 5996 (Hadi BAK)(Whatsapp)