Rus Dili ve Edebiyatı

Dr. Öğr. Üyesi Olha BOIKO Uluslararası Bilimsel Konferansta Atatürk Üniversitesi’ni Temsil Etti

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Olha BOIKO, 19-20 Ocak 2023 tarihlerinde Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisi T. G. Şevçenko Edebiyat Enstitüsü önderliğinde Atatürk Üniversitesi ve Jitomir Politeknik Devlet Üniversitesi işbirliği ile çevrimiçi düzenlenen “Теоретические аспекты исследования литературы фэнтези: репрезентации магии в спектре медиа” (Fantezi Edebiyatı Çalışmalarının Teorik Yönleri: Medya Spektrumunda Büyü Simgeleri) isimli  Uluslararası Bilimsel Konferansa katılmıştır. Ukrayna, İtalya, Macaristan, Polonya, Amerika, Birleşik Krallık, Almanya ve Türkiye’den 28 kişinin katıldığı Konferansta Dr. Öğr. Üyesi Olha BOIKO düzenleme kurulu üyesi olarak Atatürk Üniversitesi’ni temsil etmiştir. Konferansın açılış konuşmaları T. G. Şevçenko Edebiyat Enstitüsü Müdürü Nikolay Julinski ve Fantezi Edebiyatı Araştırmaları Merkezi Başkanı Tatyana RYAZANTSEVA tarafından gerçekleştirilmiştir.

Medyalararasılık projelerdeki fotoğrafların işlevleri, resimlerdeki büyü motifinin görsel sembolleri ve Terry Pratchett, Ursula K. Le Guin, Lesya Ukrainka, Max Frei, Roger Zelazny, William Gibson, Susanna Clarke, Andrzej Sapkowski gibi fantezi edebiyatının önde gelen yazarlarının çalışmaları üzerine sunumların gerçekleştirildiği Konferansta Dr. Öğr. Üyesi Olha BOIKO “Функции Таро в современном фэнтези” (Modern Fantezide Tarot İşlevleri) konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Teknoloji, Sahne ve Sinema Sanatı, Edebiyat ve Görselleşme alanlarında dört oturumda gerçekleştirilen ve özetleri konferanstan önce kitap halinde basılan bildirilerin tam metin hallerinin yakın zamanda kitap formatında yayınlanması planlanmaktadır. Üniversitelerimiz arası uluslararası işbirliğinin devamı temennilerimizle Konferansta Atatürk Üniversitesi’ni temsilen yer alan Dr. Öğr. Üyesi Olha BOIKO’ya ve T. G. Şevçenko Edebiyat Enstitüsü temsilcilerine teşekkürlerimizi sunarız.