Rus Dili ve Edebiyatı

Rusya’daki Türk Büyük Elçiliğine Ziyaret

Moskova Şehir Pedagoji Üniversitesi’nde okutmanlık görevini yürüten bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hadi Bak hocamız öğrencileriyle birlikte Türkiye Büyükelçisi Sayın Mehmet Samsar’ın daveti üzerine büyükelçilik ziyaretinde bulundular. İki ülke arasındaki eğitim ve iş birliği olanaklarını görüşmek üzere 1 Haziran 2023 tarihinde bir araya gelindi. Yapılan görüşmede ortak fikir alışverişi çerçevesinde Sayın Büyükelçi, Moskova Şehir Pedagoji Üniversitesi ve Türkiye’deki üniversiteler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik ilgisini dile getirdi ve daha fazla iş birliği için bazı fikirler sundu. Oldukça verimli geçen toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Rusya Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Hatice Altunok da katıldı. Altunok, öğrencilere Türkçe ders kitapları ve yardımcı kaynaklar hediye etti. Moskova Şehir Pedagoji öğrencilerini Türkiye ve Rusya’daki staj programlarına katılmaya davet etti.