Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü
Tarihçe
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü altında kurulan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı iki yıllık, dört dönemlik ön lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Bölüm müfredatları; Uluslararası Genel Eğitim Standartları ile Uluslararası Mesleki Eğitim Standartlarına uygun olarak düzenlenmiştir. Öğrencilerin dikey geçiş yapabildikleri, lisans programların özellikle ilk 4 dönemlik ders kredi ve içerikleri incelenerek müfredatlar güncellenmiştir. Ayrıca üniversitemiz diğer Meslek Yüksekokullarında bulunan Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Bölüm Başkanları ve dış paydaşlarla dijital toplantılar yapılarak, toplumsal ve sektörel ihtiyaçları karşılayacak müfredatlar oluşturulmuştur.
Bölümümüz, ürettiği bilgi, verdiği eğitim ve hizmetle yalnızca ulusal değil, evrensel değerlere ve uluslararası mesleki standartlara uygun nitelikte becerili meslek elemanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Misyon, Vizyon ve Temel Değerler:
Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Ülkemizin en fazla ihtiyaç duyduğu ve eksikliğini hissettiği bir bölümdür. Bu bölüm altında bulunan programlarımızdan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, kamu sektörü ve özel sektör işletmelerini tamamlayan önemli bir fonksiyona sahiptir. Günümüz iş yaşamının, büro ve ofis hizmetlerinin daha etkin hâle getirilebilmesi için yazılı ve sözlü iletişim tekniklerini en iyi şekilde kullanan ve bu alanda gerekli bilgi ve becerilerle donanmış büro yöneticisi, ofis uzmanı, üst yönetim asistanı gibi pozisyonlarda çalışabilecek nitelikte eleman ihtiyacını gidermektedir.
Mezuniyet Şartları:
Bölümümüzden 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz. Ayrıca bölümümüz öğrencilerinin mezuniyet için 30 günlük zorunlu stajlarını yapmaları gerekmektedir.
Dikey Geçiş İmkanları:
Bölümümüzden Dikey Geçiş Sınavı ile, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Bilgi Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği gibi Lisans Programlarına geçiş yapabilmektedirler.
