Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

ATATÜRK Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu  olarak temel hedefimiz öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyeti değerlerine sahip çıkacak şekilde en iyi şekilde yetiştirilmesi ve yüksek mesleki donanımla mezun olarak iş hayatına atılmalarını sağlamaktır. Uluslararası Eğitim Standartları ve Mesleki Eğitim standartlarına göre ders müfredatları ve içerikleri oluşturulmuştur. Yöresel gereksinimler, Ulusal ve uluslararası gelişmeleri göre sürekli yapısal yenilikler benimsenerek eğitim öğretim faaliyetleri, araştırma faaliyetleri ve paydaşlarla işbirliği ile toplumsal katkı sağlanması amaçlanmıştır. Bu hedefimiz gerçekleştirmek için önceliklerimiz eğitimle ilgili her türlü faaliyetlerimizi idaremiz ve öğretim elemanlarımız ile hep birlikte daha da arttırmaktır. Ayrıca, öğretim elemanlarımıza akademik gelişimlerini sağlayabilmek amacıyla çeşitli ortamlar hazırlamak ve idari personelimizin bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirecek eğitimleri sağlamaktır.

Misyonumuz (öz görevimiz):

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Misyonu; araştırıcı, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında, değişen dünya koşullarında topluma liderlik yapabilecek, insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmek, bilgiye ulaşarak, bilgiyi üreterek, paylaşarak ve hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunmayı görev edinmektir.

Vizyonumuz:

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Vizyonu ise;  sürekli değişen sosyo-ekonomik koşullara ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerine göre, bilinçli öğrenciler yetiştirmek, bölgemizin kaliteli ara eleman ihtiyacı sorununu çözmeye yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam etmek, saygın ve lider meslek yüksekokulu misyonumuzu sürdürmektir. Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak yeni teknolojilerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında ihtiyaç duyulan mesleklere yönelik güncel değişimlere ayak uyduran, temel mesleki donanıma sahip, sosyal bilimler konusunda gerekli altyapıyı kazanmış, beşeri ilişkilerde iletişim becerisine sahip, lisans eğitimi almaya yetecek mesleki alt yapıyı kazanmış, mesleki etik bilincine sahip, yurdunu, milletini her şeyden çok seven nitelikli teknik ve meslek elemanları yetiştirmektir.