Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı

Tarihçe

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü altında kurulan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programımız 2007-2008 eğitim- öğretim yılında ilk kez öğrenci alarak faaliyetlerine başlamıştır. İnsan merkezli bir eğitim anlayışı ile bilimi ve aklı esas alarak Sivil Havacılık alanının gerektirdiği standartlar çerçevesinde ilgili alanlarda hizmet verebilecek yüksek nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla kurulan bölümümüz bu amaç doğrultusunda faaliyetlerine devam etmektedir.

Misyonumuz

Bölümümüz, vermiş olduğu eğitimin kalitesiyle havacılık alanlarında ulusal ve uluslararası standartlara cevap verebilen, yabancı dille donatılmış ve sahada gerekli teknik ve uygulama bilgisine sahip mezunlarıyla havacılık sektöründe tercih edilen bir program olmayı ilke edinmiştir.

Genel Bilgiler

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Önlisans Programından 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Mezuniyet için diğer yükümlülükler:

Bölümümüz öğrencilerinin mezuniyet için 30 günlük zorunlu stajlarını yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimiz stajlarını Ulusal Staj Programı aracılığı ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydan İşletmelerinde veya Çelebi Hava Servisi, Havaş, özel uçuş okulları gibi havacılık ile ilgili kurum ve kuruluşlarda yapabilirler.

Dikey Geçiş İmkanları:

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler.  DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler şunlardır:

Havacılık Yönetimi, İşletme, İşletme Yönetimi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği

Kariyer Olanakları

Sivil havacılık bölümü mezunları,

  • Ulusal ve uluslararası tüm havalimanlarında,
  • Havayolu şirketlerinde,
  • Yer hizmetleri firmalarında ve temsil-gözetim şirketlerinde kariyer yapma fırsatına sahiptir.

Mezunlar;  harekat memuru, yük denge (Load Master) uzmanı, uçak koordinasyon memuru, yolcu hizmetleri görevlisi, kargo operasyon sorumlusu ve ekip yöneticisi gibi çeşitli pozisyonlarda görev alabilirler.

 Akademik Kadro:

Öğr. Gör. Dr. Fatmanur Çubukcu (Bölüm Başkanı )

 Öğr. Gör. Ali Uçar