Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi Ev Sahipliğiyle Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi

25 Şubat 2025 tarihinden Erzurum ilinin gastronomi çeşitliliğinin değerlendirilmesi, yerel ürün kaynaklarının daha etkin bir şekilde nasıl kullanılabileceğinin ele alınması, ildeki kurumların ve sektör temsilcilerinin gastronomi turizmine yönelik farkındalıklarının belirlenmesi amacıyla Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı düzenlenmiştir.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen çalıştayda Erzurum’un gastronomi turizmi potansiyelini belirlemeye yönelik yöresel yemeklerin bilinirlik düzeyi, ilin gastronomi turizmi kaynakları, ilde yer alan yiyecek-içecek tesislerinin nitel ve nicel olarak yeterlilik düzeyi, ilin gastronomi turizmi alanında avantajları ve dezavantajları, markalaşma ve imaj geliştirme çalışmaları, ilin gastronomi envanteri hakkında bilgiler paylaşılarak somut önerilerde bulunulmuştur.

Nenehatun Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra, Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakan Oral, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk ile akademisyenler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı. Çalıştay programında verilen aralarda ilçe belediyeler, yerel ürün işletmecileri ve kadın kooperatifleri tarafından hazırlanan yöresel ürün stantları ziyaret edilerek ürünler hakkında detaylı bilgiler alınmış ve çalıştay oturumları başarılı şekilde sonuçlanmıştır.