Turizm Fakültesi

CUMHURİYETİN 100. YILINDA TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ AĞRI DAĞINDA

Cumhuriyeti 100. Yılı kapsamında Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na 28 Ekim 2023’de götürülerek  “Cumhuriyetin 100. Yılında Turizm Fakültesi Öğrencileri Ağrı Dağında” isimli teknik bir gezi düzenlendi. Doç. Dr. Ahmet Çavuş’un başkanlığında 8 Akademisyen ve 47 öğrencinin katıldığı 55 kişilik teknik gezi için üniversitemizden bir otobüs tahsis edildi. Öğrencilerimize Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağının eteklerinde; bu toprakları 1000 yıldır vatan edinen milletimizin yaptığı fedakarlıklar, Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milletinin verdiği özgürlük mücadelesi, Cumhuriyetin temellerinin atılışı ve önemi ve kazanımları anlatıldı.  Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Ahmet-i Hani Türbesi gibi çekicilikler hakkında yerinde bilgilendirmeler yapıldı.  Öğrenciler bu teknik gezi ile Cumhuriyetin 100. Yılını Türkiye’nin en yüksek dağının eteklerinde kutladılar. Nice 100 yıllara temennisi ile gezi tamamlandı.