Atatürk Üniversitesi

Araştırma Üniversitesi

Erzurum Turizminin Gelişimi İçin Önemli İş Birliği: Dernek ve Turizm Fakültesi El Ele

Erzurum turizminin geleceğine ışık tutacak önemli bir iş birliği etkinliği gerçekleştirildi. Erzurum Turizminin Gelişiminde Erzurum Turizm Tanıtım ve Kalkınma Derneği ile Turizm Fakültesi İş Birliği başlıklı seminer, 23 Ekim 2025 Perşembe günü saat 14.30’da Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Seminer Salonu’nda düzenlendi.
Etkinlik, Erzurum’un turizm potansiyelini artırmak ve bu alanda ortak projeler geliştirmek amacıyla Erzurum Turizm Tanıtım ve Kalkınma Derneği yönetimi ile Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bir araya gelmesiyle gerçekleşti. Daha önce dernek ve fakülte arasında yapılan görüşmelerde kararlaştırılan iş birliği adımlarının somutlaşması beklenen seminerde, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması, sürdürülebilir turizm stratejileri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler masaya yatırıldı.
Seminere, akademik personel, dernek üyeleri ve turizm sektörünün paydaşları yoğun ilgi gösterdi. İş birliğinin, Erzurum’un turizmde hak ettiği konuma gelmesine ivme kazandırması hedefleniyor.