Turizm Fakültesi

Formasyon Derslerini Alan 4. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine

1-Son sınıf öğrencilerinden bahar döneminde pedagojik formasyon derslerini seçmeli ders olarak alan öğrencilerden 1-Mezuniyet için gerekli şartları sağlayıp, diplomalarını aldıktan sonra formasyon eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler:

a) Talep etmeleri halinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında açılacak olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ön kayıtları yapılır.

b) Mezuniyet işlemlerini tamamlayıp Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıran öğrenciler Öğretmenlik Uygulaması Dersi de dâhil olmak üzere almaları gereken teorik ve uygulamalı dersleri 2023-2024 Öğretim Yılı Güz Döneminde tamamlayabilirler. (Bu durumda olan öğrenciler yaz okulundan ders alamazlar.)

c) Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptıran öğrenciler, “Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esasları’nın 11. maddesinde yer alan sertifika öğrenim ücretini, alacağı dersler ve öğretmenlik uygulamasını dikkate alarak öderler.

d) Mezuniyet işlemlerini tamamlayıp Atatürk Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler 28 Temmuz 2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne örneği aşağıda yer alan dilekçeyi (Ek-1) ve ekinde istenilen belgeleri elden teslim etmek veya kkefstaj@atauni.edu.tr mail adresine göndermek suretiyle başvuru yapmak zorundadırlar.

e) 2023-2024 eğitim-öğretim Yılı Güz dönemi öncesinde üniversitemiz tarafından yapılacak duyuruları takip ederek belirlenen tarihler arasında öğrenim ücretini yatıranların kesin kayıtları yapılır.

2- Mezuniyet için gerekli tüm şartları yerine getirdiği halde mezuniyet işlemlerini başlatmayıp formasyon eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler:

a) Kayıtlı olduğu fakülte veya yüksekokula formasyon eğitimine devam etmek istediklerini belirten ve örneği aşağıda yer alan dilekçeyi (Ek-2) vererek başvuru yapmak zorundadırlar.

b) 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz okulunda lisans öğrencileri için belirlenen ücreti yatırmak kaydıyla Rehberlik ve Özel Eğitim, Sınıf Yönetimi, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Özel Öğretim Yöntemleri derslerini alabilirler. (Bu dersler 2023-2024 Öğretim Yılı Güz Döneminde de alabilirler.)

c) Öğretmenlik Uygulaması Dersini 2023-2024 Öğretim Yılı Güz Döneminde alacaklardır. Öğretmenlik Uygulaması dersinin okullardaki uygulamaları, Üniversitemiz tarafından belirlenen ve Erzurum İl Merkezinde bulunan Milli Eğitime bağlı okullarda yapılacaktır. Uygulamalar okullarda her hafta yüz yüze yapılmakta olup devam zorunludur. (Bu derste devamsızlık hakkı bulunmamaktadır.)

d) Yaz Okulu dersleri Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar gereği yüz yüze yapılacaktır.