Atatürk Üniversitesi

Araştırma Üniversitesi

Geleceğin Şeflerine Özel “Tabaklama Atölyesi” Düzenlendi

Erzurum – Geleceğin mutfak yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan özel bir etkinlik, 25 Aralık 2025 tarihinde Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi uygulama mutfağında gerçekleştirildi. “Tabaklama Atölyesi” başlıklı etkinlik, Erzurum Dedeman Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Gastronomi ve mutfak sanatlarına ilgi duyan lise öğrencileri, tabak sunumu ve modern mutfak teknikleri üzerine uygulamalı eğitim alma fırsatı buldu. Atölye çalışmasını, Turizm Fakültesi öğretim görevlilerinden Ferhat Boztoprak verdi. Boztoprak, katılımcılara tabaklama tekniklerinin inceliklerini aktarırken, sunum estetiğinin yemek deneyimindeki rolüne dikkat çekti.

Öğrenciler, profesyonel mutfak ortamında birebir uygulamalar yaparak deneyim kazandı. Etkinlik sonunda katılımcılara sertifika da verildi.

Bu tür etkinliklerin, mesleki eğitimi desteklemenin yanı sıra öğrencilerin sektöre daha donanımlı şekilde hazırlanmasına katkı sağladığı vurgulandı.