Turizm Fakültesi

Küçük Ellerden Büyük Farkındalığa: Yerli Malı Haftası Kutlaması

Turizm Fakültesi Gastronomi Kulübü Öğrencileri ve TAFED Gençlik Kolları üyeleri, Doç. Dr. Ahmet ÇAVUŞ ve Arş. Gör. Emrah KIRMACI’ nın yürütücülüğü yaptığı Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir ziyarete imza attı. 18 Aralık 2024 tarihinde Prof. Dr. Celalettin Atamanalp Anaokulu’na gerçekleştirilen ziyarette, çocuklara yerli ürünlerin önemi ve barkod numarası “869”un anlamı anlatıldı.

Etkinlikte miniklerin hem eğlenerek hem de öğrenerek keyifli vakit geçirmesi sağlandı. Çeşitli oyunlar ve aktivitelerle renklenen buluşmada, yerli malı kullanımının ülke ekonomisine katkısı ve kültürel değerler açısından önemi çocuklara sade ve anlaşılır bir dille aktarıldı.

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu etkinlik ile hem yerli ürünlerin değerini vurguladı hem de çocukların bilinçlenmesine katkı sundu.