Turizm Fakültesi

Mezun – Öğrenci Buluşması Etkinliği Tamamlandı.

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde 6 Aralık 2023 tarihinde ‘Turizm Rehberliğinde Mezuniyet Sonrasında Yapılacaklar: Mezun – Öğrenci Buluşması’ konulu söyleşi programı Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Söyleşide Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ilk mezunlarından olan Rehber Metehan YILMAZ konuşmacı olarak yer aldı.

Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin ilgi ve katılım gösterdikleri söyleşi programında Metehan YILMAZ, öncelikle, üniversite ve eğitim hayatı hakkında bilgiler verdi ve dil bilmenin, eğitim ve sürekli gelişimin önemini vurguladı. Turist rehberi olmak için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde aktaran YILMAZ ayrıca, öğrencilerimizin staj, çalışma koşulları, ücretler gibi konularda da merak ettikleri sorulara cevaplar verdi. Onlara,  sürekli öğrenmeye açık olmaları, eğitim ve sosyal yaşamları arasında bir denge kurmaları ve networklerini geliştirmeleri gibi konularda da önerilerde bulundu.

Program sonunda Fakültemiz dekan yardımcısı Doç. Dr. Ahmet ÇAVUŞ tarafından Sayın YILMAZ’a teşekkür belgesi takdim edildi.