Turizm Fakültesi

TURİZM FAKÜLTESİ ORYANTASYON UYGULAMA GEZİSİ

Turizm Rehberliği Bölümü Oryantasyon Eğitimi dersi kapsamında I. sınıf öğrencilerine Atatürk Üniversitesi ve Erzurum şehrinin tanıtılması amacıyla 17.10.2023 Salı günü saat 13.00-16.00 saatleri arasında oryantasyon uygulama gezisi düzenlendi.

Doç. Dr. Ahmet Çavuş’un başkanlığında 90 öğrencinin katıldığı uygulama için üniversitemizden iki otobüs tahsis edildi. Öncelikle Atatürk Üniversitesi kampüs alanında yer alan Araştırma Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi gibi öğrencilerin sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği birimler tanıtıldı. Rektörlük, fakülteler, öğrenci yemekhanesi (mediko), Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Nene Hatun Kültür Merkezi ve Sosyal Tesisler tanıtılarak üniversite tarihi, alansal gelişimi ve özellikleri hakkında öğrencilere bilgi verildi. Büyük Kiremitlik Tepesi’ne (Atlama kulelerinin olduğu saha) çıkılarak Erzurum şehrinin kuruluşu, tarihi gelişimi, idari, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı, doğal çevre özellikleri ve ulaşımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Erzurum’un önemli inanç turizmi ve rekreasyon alanı olan Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaret edilmiş ve rekreasyon alanı ile tarihi hakkında bilgiler verilerek gezi sonlandırılmıştır.