Türk Dili ve Edebiyatı

Erzurum Teknik Üniversitesi “Erzurum’a Gelişinin 100. Yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu” düzenledi.

16-18 Kasım 2023 tarihlerinde Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde “Erzurum’a Gelişinin 100. Yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu” düzenlendi. Birçok farklı üniversiteden katılımın sağlandığı sempozyumda Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyeleri de yer aldı.

16 Kasım günü saat: 14.00’te başlayan oturumlar, 17 Kasım günü saat 18.00’de Değerlendirme Oturumu ile sona erdi. Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Törenek, 16 Kasım günü ilk oturumu, alanın önemli isimlerinden Prof. Dr. İnci Enginün ve Prof. Dr. Abdullah Uçman ile paylaştı. Prof. Dr. Mehmet Törenek’in “Sahnenin Dışındakiler’de Mütareke Atmosferi” bildirisiyle katıldığı sempozyumda bir kültür adamı olarak Ahmet Hamdi Tanpınar’ın düşünceleri, bir sanatçı olarak eserleri ve Erzurum’daki yaşantısının eserlerine yansıması ile ilgili sunumlar yer aldı.

Sempozyum 18 Kasım günü yapılan Erzurum Gezisi ile sona erdi.