Türk Dili ve Edebiyatı

Türkoloji Kulübü “Türkoloji Tarihine İz Bırakan Atatürk Üniversiteliler” başlıklı bir öğrenci çalıştayı düzenledi.

Bölümümüz öğrenci kulüplerinden Türkoloji Kulübü, 5 Ocak 2023 tarihinde Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Türkoloji Tarihine İz Bırakan Atatürk Üniversiteliler” başlıklı bir öğrenci çalıştayı düzenledi.

Çalıştayda Türkoloji Kulübü başkanı İrem Ceylan ve başkan yardımcısı Melisa Akson ile birlikte kulüp üyeleri Tuğçe Yapağı, Sümeyye Demir, Selva Yıldırım, Mehtap Sena Görkan, Dilanur İnce, Nazlı Adaş, Rabia Kaya ve Yeşim Sağlam görev aldı. Geçmişte Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapmış olan Bilge Seyidoğlu, Efrasiyab Gemalmaz, Haluk İpekten, Mehmet Kaplan, Muhan Bali, Orhan Okay, Saim Sakaoğlu ve Umay Günay’ın şahsi ve akademik hayatları hakkında sunumlar yapıldı.