Fakültemiz 21 ve 22. Dönem Öğrencileri Beyaz Önlük Giyinme Töreni

        Fakültemiz 21 ve 22. Dönem öğrencilerimizin “Beyaz Önlük Giyinme Töreni” Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla KESKİN, Dekanımız Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, Fakültemiz Öğretim Elemanları, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Çağrı BİRDAL, öğrencilerimiz ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti.

        Törende konuşma yapan Prof. Dr. Atilla KESKİN; Atatürk Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliğinin Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli projelerinden birisinin gerçekleşme öyküsü olduğunu, Atatürk Üniversitesi’nin yeni yönetimle birlikte sadece bölge üniversitesi olmayı tercih etmediğini; evrensel, bilimde ön sıralarda yer alan, sorun odaklı çalışan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen, toplumsal taleplere duyarlı olmanın yanı sıra, toplumsal taleplere yön veren bir üniversite olduğunu belirtti. Ayrıca Veteriner Fakültesinin sunduğu kaliteli eğitim ve yaptığı bilimsel çalışmalarla çok başarılı olduğunu, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra hayvan sağlığı hizmetleri ile de bölge ve ülke hayvancılığına önemli katkılar verdiğini vurguladı.

       Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM;

      30/05/1997 tarihinde kurulan Fakültemizin kuruluş ve gelişmesini kısa sürede tamamladığını, kurulduğu günden itibaren eğitim, öğretim ve toplumsal katkı bağlamında başarılı çalışmalar yürüttüğünü, bugüne kadar 840 mezun verdiğini, Fakültenin başarısını Veteriner Hekimliği alanında ulusal akreditasyon kuruluşu olan Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından da teyit edilerek 5 Mart 2022 tarihinde 2027 yılına kadar “Akredite Fakülte” olmasına karar verildiğini ifade etti. Fakültenin Avrupa Birliği’ne akreditasyon çalışmalarını Avrupa Birliği adına yürüten Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) nezdinde de başvuru yaptığını, 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında EAEVE’nin ilk değerlendirme ziyaretini gerçekleştirdiğini ve uluslararası akreditasyon süreci çalışmaları devam ettiğini ilave etti. Dekan Sağlam, Fakültenin Üniversitemiz Fakülteleri arasında son yıllarda ilk üç sırada yer aldığını, uluslararası değerlendirme kuruluşlarının raporlarında Türkiye’deki Veteriner Fakülteleri arasında 2. sırada, Dünyadaki Veteriner Fakülteleri arasında 191. sırada yer aldığını belirtti. Bu başarıların sağlanmasında Fakültemizin kurulduğu tarihten bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz ve Fakültemizin tüm yöneticilerine, akademik ve idari personeline, öğrencilerimize, verdiği katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’ya teşekkür etti.

         Dekan Sağlam son olarak öğrencilere “Bugün beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Beyaz önlük   genelde sağlık çalışanları, özelde hekimler için; dürüstlüğün, iyiliğin, saflığın ve temizliğin, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, alçak gönüllü olmanın ve görev aşkının bir sembolüdür. Giyilen önlükler kullanıldığında mutlaka kirlenebilir. Fakat beyaz önlüklerin temsil ettiği güzelliklerin gönlünüzde kirlenmesine asla müsaade etmeyin. Mesleki etik ve insanı değerlerinizi hep koruyunuz.  Başladığınız eğitim ile ilk adımlarınızı attığınız   veteriner hekimliği mesleğin ahlaki ve etik değerlerine hep sahip çıkınız.  Sizleri aramızda görmekten ve Fakültemizi tercih etmiş olmanızdan dolayı sizleri bir kez daha kutluyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Giydiğiniz beyaz önlüklerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.