MAKEDONYA HEYETİ FAKÜLTEMİZDE EĞİTİM ALDI

Avrupa Birliği “Contracting the gaps in the animal breeding sectors through the development of particle training programs for veterinarians and animal breeders in the field of biosecurity, animal nutrition, animal health and welfare and sustainability” isimli proje kapsamında Makedonya Üsküp heyetinde yer alan Vane KOLEV, Aleksandar JANEVSKI ve Darko MILACIC eğitim almak ve gözlem yapmak amacıyla 3 gün Fakültemizde bulundular.
Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Armağan HAYIRLI, Prof. Dr. Mustafa Sinan AKTAŞ ve Doç. Dr. Murat GENÇ, proje kapsamında ilgili heyete eğitim verdiler.
Bu eğitim kapsamında Üniversitemiz Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne çiftlikler, Fakültemiz Hayvan Hastanesi ve laboratuvarları, Iğdır Kazım Karabekir TİGEM, Kelkit Doğan Besi ve Düve İşletmesi ile Erzincan Hiraoğulları Tavukçuluk İşletmeleri ziyaret edildi. Erzurum’da aile işletmeleri, kooperatifler ve yayılım hayvancılığına ilişkin gezi ve değerlendirmeler yapıldı.