EAEVE AKREDİTASYONU TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Fakültemizin Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından Uluslararası Akdreditasyon Belgesi almaya hak kazanması nedeniyle düzenlenen Teşekkür Belgesi takdim töreni Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, uluslararası akreditasyonun çok büyük bir başarı olduğunu belirterek bu başarıda emeği ve katkısı olan Fakülte yönetimini, kuruluşundan bugüne kadar yönetimde görev alan hocalarımızı, akademik ve idari personel ile öğrencilerimizi tebrik ederek teşekkürlerini sundu.

Dekanımız Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM sunumlarında; EAEVE ilk ziyaretinin 15-19 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştiğini, ziyaret sonrası belirtilen eksikliklerin yoğun çalışmalar neticesinde çok kısa zamanda giderilerek 23-25 Nisan 2024 tarihlerine yeniden ziyaret talep edildiğini ve bu tarihlerde gerçekleşen ziyaret sonrası   29 Mayıs 2024 tarihinde Fransa’nın Paris şehrinde yapılan EAEVE –ECOVE toplantısında Akdreditasyon kararı verildi.  Fakültemizin 2000 yılından sonra eğitim öğretime başlayan ve EAEVE akreditasyonunu almaya hak kazanan ilk fakülte olduğunu belirtti. EAEVE Akreditasyonunun sağladığı kazanımları şu şekilde açıkladı;

  • Kamuoyu; Fakültemizden mezun olan Veteriner Hekimlerin kalitesine ve sundukları hizmete güvenebileceklerini,
  • Öğrenciler; Eğitimlerinin belirlenen ve kabul edilen standartlara ulaştığını,
  • Fakülteler; Fakültenin ve müfredatının kabul edilen standartlara ulaştığını bilmelerini sağladığını söyledi.

Bu büyük başarının elde edilmesinde Fakültemize sunduğu desteklerden dolayı Rektörümüz sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’ya, tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederiz, Fakültemizin ulusal ve uluslararası akreditasyonunun devamı için aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Tören tüm akademik ve idari personele Teşekkür Belgesi takdimi ve lobide yapılan ikram ile sona erdi.