Fakültemizin 2023-2024 yılı ve 20. Dönem Mezuniyet töreni 20 Mayıs 2024 tarihinde Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

20. Dönem mezuniyet törenine Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin ÖZER, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Alparslan KENGER, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kubilay AKTAŞ, Fakültemiz Öğretim Üyeleri, Davetliler, Mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Dönem birincisi Dilek ÖZÇELİK Yaptığı konuşmada: ailesine, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür ederek, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyacağını belirtmiştir. Yaş kütüğü çakıldı.

Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Alparslan KENGER de konuşmasında zor bir eğitimden sonra mezun oldunuz ve birçoğunuz bizim mesai arkadaşımız olacaksınız hayvan ve halk sağlığına hizmet edeceksiniz diyerek mezunları tebrik etti.

 Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM da konuşmasında; bugün, mezunlarımızın, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin sonunda sahip olunan mezuniyet için bir kutlama, mutlulukları ve sevinci paylaşma günü dedi.

Fakültemizin 2000 yılında eğitim- öğretime başladığını, bugün itibariyle 29 Profesör, 20 Doçent, 19 Doktor Öğretim üyesi, 20 Arş. Görevlisi olmak üzere toplam 88 öğretim elemanına sahip olduğunu, fakültemizde 581 öğrencimiz lisans eğitim gördüğünü ve bunlardan 26’ sinin değişik ülkelerden gelen misafir öğrenciler olduğunu, Lisansüstü eğitiminde de 283 öğrenci devam etmekte olup, 12 si diğer ülkelerden gelen öğrenciler olduğunu belirtti.

Bu yıl mezun olan 115 öğrencimizle birlikte bugüne kadar 1100 aşan mezun vermiş olacağız. Fakültemiz geçen yıl VEDEK tarafından 7 yıl süre ile 2027 ye kadar akredite fakülte unvanına layık görülmüştür. EAEVE tarafından da ilk ve yeniden ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Bu başarıların kazanılmasında;   kurulduğu günden bugüne kadar emek veren ve desteklerini esirgemeyen üniversitemiz ve fakültemiz yöneticilerine, rektörlerimize, dekanlarımıza ve akademik – idari personelimize ve özellikle sizlerin eğitim döneminde üniversite rektörü olarak görev yapan ve fakültemize her türlü desteği sağlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI hocamıza teşekkür ederim.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM mezunlara seslenirken de;

Bugün düzenlenen bu törenin gerçek sahipleri sizlersiniz. Yaklaşık beş yıl önce geldiğiniz Veteriner Fakültesinden bugün birer Veteriner Hekim olarak ayrılıyorsunuz.  Bu hayatınızda çok önemli bir başarıdır. Bu başarınızdan dolayı sizleri tek tek tebrik ediyorum. 20. Dönem birincisi öğrencimizi ve dereceye giren diğer öğrencilerimizi tebrik ederim. Sizlerin donanımlı olarak yetişmeniz için bilgi birikimlerini ve tecrübelerinizi beş yıllık eğitiminiz süresince sizlerle paylaşan ve emek veren Öğretim Üyelerimize de teşekkür ediyorum. Yine mezunlarımızın değerli ailelerini de tebrik ediyorum. Çocuklarınız fakülte eğitimleri süresince görevlerini başarı ile yaptılar ve fakültemizden mezun oldular. Onlarla gurur duyunuz. Bu başarıda şüphesiz ki sizlerin de büyük emeği ve katkıları var. Çocuklarınız mezuniyetleri sizlere de hayırlı olsun.

Sevgili mezunlarımız,

Sizler geleceğe yönelik önemli planlarınız olduğu bir dönemdesiniz. Benim bunlara ilave olarak söyleyeceklerim şunlardır;

Mutlaka mesleğinizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediniz, kendi işinizi kurunuz. Mesleki alanınızda bir dalda Yüksek lisans ve doktora gibi bir kariyer eğitimini yapınız.

Yine söylemek isterim ki:

Bir şeyler yapabilmek için çok yetenekli veya akıllı olmak önemlidir, ancak Dünyada hiç bir şey mücadelenin ve kararlı olmanın yerini alamaz. Sahip olduğunuz bilgilerinizi istek ve azim ile destekleyip, başarı ile taçlandırınız. Başarı hikâyesi uzun ve zor bir yolculuktur. Asla umutsuzluğa kapılmayın ve pes etmeyin. Hep mücadeleci ve kararlı olun. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Üniversitenizi sık sık ziyaret edin, hocalarınızla devamlı görüşün. Başarılarınızı onlarla paylaşın, Son olarak söyleyeceğim de, biraz sonra edeceğiniz mesleki yemininize sadık kalınız.  Mesleki etik kurallardan ayrılmayınız. Fakültenizden aldığınız eğitim ve bilgiler sizlere mesleki hayatınızda her zaman güç ve cesaret verecek,  destek olacaktır.  İyi insan ve iyi bir veteriner hekim olabilmenizi temenni eder,   bundan sonraki hayatınızda sağlık ve mutluluklar dilerim.

Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin ÖZER de yaptığı konuşmada;  ülkemizin önde gelen,  akredite ve araştırma üniversitesi statüsüne sahip olan Atatürk Üniversitesinden ve aynı başarılara sahip Veteriner Fakültemizden mezun oluyorsunuz.  Veteriner Fakültemiz eğitim- öğretim faaliyetleri yanı sıra toplumsal katkı çalışmalarında da öncü bir fakültemizdir. Bunun son örneği geçen yıl deprem bölgesinde gezici klinik hizmetleri verilmesi olup, görev alan arkadaşlara teşekkür ediyorum diyerek mezunları tebrik etti. Daha sonra Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kubilay AKTAŞ tarafından Veteriner Hekim Andı okutuldu. Davetliler ve Öğretim üyeleri tarafından mezunlara başarı belgelerinin verilmesi ve kep atma ve hatıra fotoğrafı çektirme ile Mezuniyet Töreni sona erdi.